Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szénhidrátcsökkentett értend...

Szénhidrátcsökkentett értend nehézségekkel, segitene valaki?

Figyelt kérdés

Két hétig erösen szénhidrátcsökkentett (liszt, cukor, tészta, rizs, krumpli nélküli) étrendet kellene tartanom, de emellett csak kevés húst/fehérjét ehetek (napi kb 40-50g), kevés zsiradékot, és semmiféle olajos magokat nem tudok fogyasztani.

A problémám, hogy hogyan állítsam össze a napi étkezéseket úgy, hogy ne legyek éhes, és ne legyen unalmas.

Elöre köszönöm a segitséget.

2013. jún. 23. 17:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

folytatnám:

azért mert a dietetikának van egy álláspontja a cukorbetegség kezeléséről nagyfokú ostobaság lenne mélyebb következtetést levonni az én véleményemről, csak azért mert cukorbeteg vagyok... nem?

tegyük hozzá a cukorbeteg-gondozás egy óriási üzlet, így mindenki elgondolkozhat azon, hogy miért van egyre több a világon.

mellesleg a különböző diéták divattá tétele (atkins, paleo stb.) ugyanúgy üzlet, és ha lehet választani egy rövid, de önsanyargatás nélküli, vagy egy hosszabb de aszketikus élet között én az előzőt választom, ugyanis annyira káros már a levegővétel is, hogy semmilyen garancia nincs arra, hogy az aszkéták tovább tovább élnek.

természetesen, ha van valami ötleted, hogy a cukorbetegségtől hogyan lehet megszabadulni, akkor naná, hogy bevállalok bármilyen brutál diétát.

de eredményeket akarok látni, nem elméleti okoskodást.

te paleós vagy? a húsfogyasztás és a vesekárosítás közötti összefüggésekre könnyen rákereshetsz, bár a tudományosan publikált dolgokat valószínűleg megkérdőjelezed. (tegyuk hozzá, én a tudományban ugyanúgy hiszek/nem hiszek, mint mondjuk a metafizikában, vagy az ezoban). a cukorfogyasztás elhagyását sem lehet megszoknia egy cukorbetegnek. pótolja. amivel tudja...

2013. jún. 23. 22:00
 12/15 anonim ***** válasza:

Rosszul fogalmaztam és így előítéletesnek, primitívnek tűntem egy mondatom alapján. Kár volt ítélkeznem. Talán egyszer megszabadulok az ilyen hibáimtól.

Rengeteg ellentmondó de látszólag 'hiteles' és tudományos állítás van a húsfogyasztás potenciálisan káros hatásairól, ezek hiányáról illetve a húsfogyasztás speciális esetéről: a nagyüzemi állattartás rossz minőségű húsával kapcsolatban mindig több aggály merül föl mint a természetes módon élő állatok húsnak fogyasztásával.

Igazából nem vagyok paleós, de ez közelít leginkább az én meglátásaimhoz.

A tudomány valóban egy hit, sokszor maga a tudomány sem igaz mert nem mindig független a cél amit szolgál.

Én kizárólag a lowcarb-paleolit táplálkozással és akupunktúrás kezeléssel együtt ismerek cukorbeteg/inzulinrezisztencia gyógyulásokat és állapot javulásokat.

Cukorról nagyon sok egészséges ember lemond, és pár hét alatt elmúlik a jól ismert édesség éhségük. Ugyan ezt megjátsszák sokan kenyérevéssel, egyszerűen elhagyják, és utána már nem is hiányzik úgy, mint mindennapi fogyasztás mellett. Hogy konkrét személy hogyan éli meg a cukorelhagyást, persze nem tudom.

2013. jún. 23. 22:13
 13/15 anonim ***** válasza:

Elvileg a tejtermékekben kevés a fehérje és alacsony zsírtartalmút is tudsz már választani. Szóval ezek jók lehetnének pl banánturmix, különféle bogyós gyümölcsökből turmix reggelinek.

Ebédre különféle salátátk joghurtos kapros öntettel, egy-két tojással, annyi hússal amennyit ehetsz. Tojásos lecsó cukkiniből, paradicsomból, paprikából bőségesen, hogy azért valamennyire jól is lakj. Töltött cukkini kb 30dkg darálthússal, zöldborsófőzelék, zöldbabfőzelék itt tudod kefírrel csinálni a sűrítést, szóval nem kell liszt így ch spórolhatsz, sóska vagy spenótpüré, paradicsomos káposzta, gyümölcsleves, paradicsomleves, különféle zöldséglevesek tészta nélkül,

2013. jún. 24. 09:17
 14/15 anonim ***** válasza:

csak a tej, joghurt és kefir nem tekinthető fehérjeforrásnak, a túró már igen, a sajtok meg kb. ugyanannyira, mint a húsok. a tojás is közepesen magas fehérjetartalmú kb. mint a túró.

itt találtam egy összefoglaló linket:

[link]

2013. jún. 24. 09:30
 15/15 A kérdező kommentje:
ma 09:17-es: köszi az ötleteket, sokat segitettél.
2013. jún. 24. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!