Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szénhidrátcsökkentett értend...

Szénhidrátcsökkentett értend nehézségekkel, segitene valaki?

Figyelt kérdés

Két hétig erösen szénhidrátcsökkentett (liszt, cukor, tészta, rizs, krumpli nélküli) étrendet kellene tartanom, de emellett csak kevés húst/fehérjét ehetek (napi kb 40-50g), kevés zsiradékot, és semmiféle olajos magokat nem tudok fogyasztani.

A problémám, hogy hogyan állítsam össze a napi étkezéseket úgy, hogy ne legyek éhes, és ne legyen unalmas.

Elöre köszönöm a segitséget.

2013. jún. 23. 17:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
ha szénhidrátot és fehérjét is alig ehetsz, akkor 2 hétig éhes maradsz.
2013. jún. 23. 18:10
 2/15 A kérdező kommentje:
NEM erre lettem volna kiváncsi, éppen ebben kérnék segitséget.
2013. jún. 23. 18:24
 3/15 anonim ***** válasza:

Ehetsz sok zöldséget. A zöldségekben nem felszívódó élelmi rostok vannak, ráadásul 'jófélék', azaz vízoldékony rostok. Vagy nagy vízmegkötő képességű rostok.

Egyébként különös az állapotod.

Hogy szénhidrátszegényen kellene élni, ez igaz az emberek többségére.. nem csak 2 hétig..

De hogy fehérje és zsírszegényen is, ez biztos? Valamit mégis kell enni, általában a sok zöldség + kevés hús + szükséges mennyiségű (nem kevés) zsír szokott jó lenni. Vagy sok zöldség + sok hús + kevesebb zsír.

2013. jún. 23. 19:07
 4/15 A kérdező kommentje:

Egyelöre azt keressük, hogy MIT tudok enni, mert elég sok bajom van.

Azt már sikerült tesztelni, hogy kevés fehérjét ehetek, ha megemelem 100 g/napra, akkor már problémáim vannak.

Ugyanez érvényes a zsíros dolgokra is, valamennyi elmegy, de sokat nem birok.

Az olajos magokra meg allergiás vagyok.

A zöldségféléktöl eddig semmi bajom sincs, ehetek akármennyit, csak nem lakok jól tölük, meg - mivel szeretek jókat enni -, az nem megy, hogy minden nap ugyanazt és ugyanúgy egyem.

Ez után a tesztidöszak után megint lassan probálkozunk, hogy mi az, amitöl nem jönnek elö a problémáim és mi az, ami ártalmas, legalább is nekem.

2013. jún. 23. 19:49
 5/15 anonim ***** válasza:

első vagyok, megalapozottan írtam az első választ.

cukorbetegként meghatározott mennyiségű szénhidrátot ehetek, ezeket fehérjékkel pótolom.

ami laktat igazán az vagy magas szénhidráttartalmú étel, vagy fehérje (hús, sajt...), de a túlzott fehérjefogyasztás meg a vesét nyírja... te egyiket sem eheted igazán, így akármennyire NEM tetszik a válasz, sajnos ez van.

2013. jún. 23. 19:56
 6/15 anonim ***** válasza:

Zöldségek zsírral. A zsírt emulgeálni kell mielőtt megeszed, és akkor lehet többet bírsz (próba #1.)

Ha pár hétig óvatosan eszel, akkor nemcsak hogy lassan kiszűrheted mik okoznak gondot, hanem normalizálódhat a tested és eleve elmúlhatnak az érzékenységek.

Mik a tünetek fehérjétől?

Keressek valamit az emulgeált zsírról? Így elvileg könnyen emészthetővé válik, ugye nem kell hogy az epesavak emulgeálják, hiszen ez adott esetben lehet hogy nem jól működik.

2013. jún. 23. 19:58
 7/15 A kérdező kommentje:
A vesém beteg, ezért kell a fehérjét erösen korlátozni.
2013. jún. 23. 20:42
 8/15 anonim ***** válasza:

A SOK fehérje CSAK A BETEG vesét nyírja. A vesebetegség pedig nem biztos, hogy örök állapot.

A cukorbeteg véleményét mindig megkérdőjelezném, mert ma Magyarországon a cukorbetegeket az itt honos dietetika egy eleve értelmetlen, tudományosan hiteltelen, egyébiránt pedig káros étrenden tartja ami mellett a gyógyulásuk is szinte lehetetlen.

Annyi igaz, hogy hús és zsírevés nélkül nehéz, de tudni kell hogy megszokható. Illetve utána néztem a könnyített zsírfogyasztásnak, a zsíremulzió készítésnek. Az emulgeált zsír azonnal felszívódik, nincs szükség emésztésre amennyiben megfelelő zsírsavakból áll.

2013. jún. 23. 20:51
 9/15 anonim ***** válasza:

első és ötödik vagyok.

harcműves pontosan melyik leírt mondatomat kérdőjelezed meg?

ha azt hogy a túlzott (!) fehérjefogyasztás támadja a vesét (az egészségest is), akkor tévedsz.

a legnagyobb húsfogyasztók szinte kivétel nélkül vesebetegek lesznek előbb-utóbb (persze nem csak azok lehetnek).

a tények makacs dolgok.

2013. jún. 23. 21:31
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem is vitázom tényekkel. Csak nem látom a tényeket amik valóban alátámasztanák a sok húsfogyasztás vesekárosító hatását. Ráadásul előttem nem tisztázott mit tesz a 'sok'.

Kitételt tennék még a szénhidrátokra is: sok ch laktat, sok rostdús zöldséggel is jóllakik az ember + ez úgy tudom megszokható, mint a cukorelhagyás.

A zsír is nagyon jól laktat, ez jelenleg kérdőjeles téma a kérdezőnél. Lehet a tojással elkevert 'zsírkrémet', pontosabban emulgeált zsírt tudja fogyasztani. Ha igen, akkor nyert mert így ketogén táplálkozásnak megfelelően kevés fehérje fogyasztás mellett, kevés (felszívódó) szénhidráttal is jóllakhat :D

2013. jún. 23. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!