Kemény széklet ellen mit tehetek?
Tudom, rengeteg rost, de ez nem segít rajtam. Mármint segít, de nem tudok minden nap befalni 1 tálnyi cseresznyét, máskülönben nem használ. ha sok rostos gyümölcsöt eszem, akkor a széklet túl lágy, nem folyékony, csak lágy. meg sem tudom mondani, hogy mikor volt utoljára normális székletem...egyszerűen már nem tudok mit kitalálni (gyógyszerek kizárva!).
24/l
Mi a probléma a lágy széklettel? Az normális. Amúgy nem csak gyümölccsel lehet bevinni sok rostot, a cseresznyében amúgy is viszonylag kevés van. Itt egy táblázat: [link]
És igaza van az előzőnek, vizet is eleget be kell vinni a szervezetbe. :)
de igen, javít. a baj csak az, hogy nagyobb mennyiséget kell elfogyasztanom a "kívánt" hatás érdekében.
pl. télen baromi nehéz miden nap 2 gyümölcsöt enni. tudom, nem lehetetlen, de a pénztárcám nem engedi meg.
Ilyenkor szoktak orvossal konzultálni, étel intoleranciákat vizsgálni, változtatni a táplálkozáson. Nem könnyű menet.. de mivel valamit úgyis tenned kell, bele kell vágni.
Intoleracia vizsgálat + étkezési napló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!