Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Pica betegség? Barátom tépkedi...

Pica betegség? Barátom tépkedi a szemöldökét, szempilláját és megeszi.

Figyelt kérdés
régebben a körmeit is rágta és ette,ebből kalcium-hiányra gyanakodtam (a háta is elég görbe,meg elég egészségtelenül zabálunk,csokin meg mirelit kaján éllünk mind2en gyerek korunk óta és mind2en girhesek vagyunk). Tavaly nyáron kivették a vakbelét,biztos a sok köröm és szempilla miatt. Amikor kérdeztem tőle h miért nem vágja le a körmeit ollóval,azt mondta h fóbiája van az ollótól mert 1szer szarul vágta le neki az anyja a körmét amikor még gyerek volt. Engem nem zavarnak a fura szokásai addig még nem Bartos Cs. Pisti szintjén csinálja ezeket. De azért érdekelne hogy normális-e ha valaki eszi a körmét meg a szőrét vagy ez önkanibalizmus vagy mi?

2013. máj. 26. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem kalcium hiány hanem kényszerbetegség. Kényszeresen rágja a körmét és tépkedi a haját, szemöldökét stb. Az hogy ezt meg is eszi inkább fura mind kóros. De azért rászólnék: "Hagyd abba! ne csináld! Mert azt hiszik hogy aberrált vagy!"

Ha fél az ollótól adj neki körömreszelőt...

nem önkannibalizmus más a taknyát eszi... Szimplán idióták.

2013. máj. 26. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Pszichológushoz. Irány.

Kajálás meg épüljön már tápláló zöldségeken és húsokon, ez mindenképpen jót fog tenni mindkettőtöknek. Nyáron ne mirelitezzetek :)

2013. máj. 26. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez szerintem is kényszerbetegség, keress rá arra, hogy trichotillomania (a körömrágás nem ide tartozik), ez annak egy szélsőségesebb típusa lehet. Csak pszichológus, vagy pszichiáter segíthet, főleg ha már következmény (vakbélgyulladás) is lett belőle, mégsem hagyott fel a rossz szokással, akkor egyedül nem is tud.
2013. máj. 26. 15:51
 4/5 A kérdező kommentje:
nyáron eszünk gyümölcsöt is (egyenesen a fáról),meg azért a csipős paprika mindig ott van mindenhez,én meg vizet IS szokok inni,ő meg csak édes szénsavas löttyöket,azt mondja h a viz nem izlik neki,meg 1 ülő helyben képes megzabálni 1 kiló nutellát csak úgy minden nélkül...beszarás ez az ember de én sem vagyok sokkal külömb a tesco gazdaságos energia italommal. Lehet h elmebetegségben "szenvedünk",mondjuk inkább élvezzük mint szenvedünk,és addig még nem látszik rajtunk addig nem is zavar minket h nem vagyunk 100asok.
2013. máj. 26. 15:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Trichotillománia
2013. okt. 22. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!