Miért fázok evés után?
Régebben, mikor kicsit egészségtelenebbül étkeztem, mindig elnehezültem és borzalmasan álmos lettem. De változtattam az életmódomon, fogytam is sokat, most egészségesnek érzem magam.
Mostanában már étkezés után fázok. Egy kiadósabb evés, mint pl. vasárnapi ebéd után egyenesen reszketek, remegek a fázástól, viszont nem vagyok álmos. Semmi más panaszom nincs, nem fáj a gyomrom, nem érzek teltséget, teljesen jól esik az étel és jól is vagyok, de ez a fázás... Ez lehet a megváltozott anyagcsere miatt?
Ha nem vagy álmos akkor kevés ch-t eszel, ugye?
Nem baj, nyilván vegetatíve az emésztőrendszered, a gyomrod és egyéb szerveid érhálózatába több vér kerül étkezés után. Vegyél fel egy pulóvert :)
az, hogy egy kiadós kajálás után elnehezülsz, természetes velejárója az evésnek. nem egy olyan dolog, ami ellen küzdeni kell. ilyenkor a paraszimpatikus idegrendszered kezd dolgozni, a vér az emésztőszerveid felé irányul, aminek eredményeképpen a vázizmoknál és az agynál kevesebb marad, ezért érzed magad elnehezülve.
2-esnek meg üzenem, hogy az állandó fázásérzés teljesen normális anorexiásoknál, minden egyéb esetben kóros.
Egyrészt a nyugati étkezés vércukorszint ingadozást okoz, ezért étkezés után fáradtságot.
Maga az étkezés persze természetes módon is, a leírtak miatt (paraszimpatikus idegrendszer, vér az emésztőrendszerbe) így hat. Az éhség stimulál, a jóllakottság lelassít kissé. És fázhatsz is közben, feküdj ki napra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!