Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Cukorbeteg ehet lecsót?

Cukorbeteg ehet lecsót?

Figyelt kérdés
2013. máj. 15. 15:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én legalábbis szoktam, ha szezonja van :)
2013. máj. 15. 15:24
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Cukorbeteg majdnem mindent ehet - MÉRTÉKKEL!

És természetesen ha étkezés után ellenőrzöd a vércukrodat és magasnak találod, akkor legközelebb féladagot/kevesebbet egyél belőle.

2-es típusú diabéteszed van?

Hány éves vagy?

2013. máj. 15. 15:30
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Anyosómnak van, csak elfeljette megkérdezni a dokit, nem tudom hányas tipusúja van :). Azt tudom hogy magas volt neki egy vérévtel alkalmával, huszonnégy és most folyton méri meg inzulinozza magát. htevenvalahány éves.
2013. máj. 15. 15:39
 4/17 anonim ***** válasza:
22%

Ha a cukorbeteg lecsót enne (zöldségeket hússal) akkor meggyógyulna.

Mivel nem lecsót fog enni, ezért valószínűleg beteg marad és szép lassan romlik az állapota, idővel inzulint fog lőni. De a lecsó jó lenne.

2013. máj. 15. 16:26
 5/17 Mi közöd Tőle ***** válasza:
A 24 az szép. Annak már a fele is elég durva.
2013. máj. 16. 12:34
 6/17 anonim ***** válasza:

TaplalkozasHarcmuves válasza:

Ha a cukorbeteg lecsót enne (zöldségeket hússal) akkor meggyógyulna.

A cukorbetegség az orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint nem gyógyítható. Az I-es típusúnál már egészen kisgyermek korban inzulin kell. A II-es típusú helyes táplálkozással, sporttal, tevékeny életvitellel megelőzhető. De nem gyógyítható, ha már megvan, csak kezelhető. Diétával, sporttal, helyes életvitellel, gyógyszerekkel. Végül jön az inzulin. És igen, a cukorbeteg szinte mindent megehet mértékkel, de még az időpont sem mindegy. A kórházban még mézet is kaptunk reggelire! A lecsó az jó! Persze, ha valaki cukrot tesz bele, meg egy jó marék rizst, esetleg egy kis nokedlit... Mert ugye, nem csak natúr lecsó létezik! Az egyik legváltozatosabb ételfajta!

2013. máj. 17. 07:15
 7/17 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó válaszoló, ezek szerint eldöntötted hogy HA van is gyógymód, nem kérsz belőle.

Na így az orvostudomány jelenkori állása szerint TÉNYLEG gyógyíthatatlan (kivéve ha megkereslek, elrabollak, bezárlak egy szobába és egészséges táplálkozásra foglak).

Az azért megfordul a fejedben, hogy megbetegítő életvitel mellett cukorbeteg leszel, ugyan azokat a szemeteket, cukrot (mézet) fogyasztva nem gyógyulsz meg - talán nem teszel meg egészen mindent a gyógyulásért? Ez logikusan következik a beszámolódból.

1TD gyerekeknél a tehén tejtől kialakult autoimmun pajzsmirigy pusztulás, ehhez sem kell feltétlen inzulint lőni, megfelelő (nem orvosi vicc, hanem MEGFELELŐ) táplálkozás mellett szépen szinten lehet tartani. És célszerű jól enni, mert különben az inzulin szurik nyírnak ki.

2TD pedig inzulinrezisztencián alapul, kérem ne hazudjuk hogy ez nem kezelhető, gyógyítható mert akkor maguk a betegek is ebben fognak hinni, így nem is keresik a gyógyulást és mindenki a dietetika és a betegségipar áldozata lehet, holott illene meghagyni a választást legalább az emberek egy részének. Önnek is van! :)

2013. máj. 17. 08:30
 8/17 anonim ***** válasza:

Ne légy már okosabb, mint az orvosok elsöprő többsége!

Rengeteg olyan betegség van, ami gyógyíthatatlan, de megfelelő kezeléssel, étrenddel, mozgással karban tartható, tünetmentesíthető! Ilyen a cukorbetegség is. Egyedül hasnyálmirigy átültetéssel értek el eredményeket, de ott a gyógyszerezés miatt többet veszítenek a vámon, mint amit nyernek a réven... Ne taníts engem, tanítanak éppen eleget a cukorgondozóban!

2013. máj. 17. 09:28
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

OFF

Nem kötekedni szeretnék, csak a saját tapasztalataimat elmondani. 2. tip. cukorbeteg vagyok, egy sima üzemorvosi vizsgálat alkalmával derült ki, amikor cukrot találtak a vizeletemben, aztán mértek egy 22-es vércukrot. Kapásból inzulinra akartak rakni, szerencsére tudtam egyezkedni az orvossal :) Miután összekaptam magam a kezdeti megzuhanás után, úgy döntöttem, valamit kell kezdeni az életemmel, nekiálltam helyretenni a táplálkozásomat (megfelelő mennyiségű szakirodalom átnyálazása után) és nekiálltam mozogni. Jelenleg ott tartok, hogy a kezdetben felírt gyógyszereket felezem-harmadolom. Most nyáron készülök egy újabb csökkentésre, természetesen orvosi felügyelet mellett. Szóval van kiút, csak meg kell érte dolgozni, és lemondani pár korábban megszokott dologról.

ON

Sok lecsót eszek, nincs tőle bajom :)

2013. máj. 17. 09:29
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Értem.

Tehát eleget tanulsz arról hogyan légy BETEG, és új tudás már nem fér a csordultig megtelt pohárba.

Szerintem pofozd fel az eddigi orvosaidat, és kérj meg engem hogy írjam fel milyen kutatások, tapasztalatok alapján veszem a bátorságot hogy arcon köpjek rengeteg orvost, és le merjem írni hogy az anyagcserezavarok gyógyíthatóak.

2013. máj. 17. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!