Lehet bajom, ha túl sok tejet iszom?
Figyelt kérdés
Egy nap akár 3 litert is. 12 éves koromban már volt ilyen, és az orvos azt mondta, hogy ne vigyem túlzásba, csak már nem emlékszem, hogy miért. Furcsa, mert általában nem szoktam magában tejet inni, még tejtermékeket sem nagyon fogyasztok + kalcium hiányom sincsen :S Csak 1 hete van tejmániám2009. szept. 26. 11:52
1/7 anonim válasza:
Ha szakaszonként rád jön, az azt jelenti, hogy kívánja a szervezeted, hiányzik valami, ami benne van! Akkor csak idd nyugodtan, amíg jólesik. Biztosan eltelsz majd, és jön valami más. Van, aki ilyen, a lányom is. Egy hónapig csoki, egy hónapig hús, egy hónapig tej. Máskor meg rá se néz!
Szép és egészséges.
2/7 anonim válasza:
Szerintem nem lesz semmi bajod. De ha megiszol 3 liter tejet zsinórba akkor meg kihányod, ennyi.
3/7 anonim válasza:
Nekem a nagybátyám rendszeresen ivott nagyon sok tejet (de ilyen 3 liter/nap) és ettől lett veseköve,úgyhogy vigyázz vele!
De ha csak alkalmanként iszol ennyit,attól nem lesz bajod!
4/7 anonim válasza:
Valami dokumentumfilmben láttam pont, hogy ha az ember túl sok tejet fogyaszt, a kálcium nem jótékony hatású lesz, hanem ellenkezőleg, tehát csontritkuláshoz vezet. De azt nem tudom, hogy ez milyen mennyiségnél és mennyi idő alatt jelentkezik.
5/7 anonim válasza:
Van aki laktóz intleráns és vannak olyan népcsoportok, akik szintén. Ha te ilyen lennél, már fel kellett volna tűnnie az évek folyamán.
7/7 anonim válasza:
A túlzott fehérje bevitel nők esetében miómákhoz vezethet amik a méhben ill. a méh körül keletkezett jóindulatú daganatok, melyeknek kellemetlen tünetei vannak és akár teniszlabda méretűre is megnőhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!