Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Napi egy liter tejet megiszok....

Napi egy liter tejet megiszok. Lehet tőle valami bajom? Vagy egészséges?

Figyelt kérdés
lány vagyok
2011. febr. 13. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha nem megy tőle a hasad, akkor nem.

Hogy egészséges-e a tej? Igen, mert sok benne a kalcium. Bár Szedi Gábor szerint meg nem, mert a felnőtt ember nem tudja megemészteni rendesen, ezért a legkárosabb étel a világon.

Szóval végeredményben te látod, hogy jó vagy nem.

2011. febr. 13. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:

ne igyál ilyen sokat!!

persze egészséges, de napi 1 liter már sok.

reggel igyál meg 3 decit, meg ha nagyon kell este is de többet ne mert kialakulhat cukorbetegség!!

2011. febr. 13. 21:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem jó ennyi tej, könnyen kialakulhat pl. laktózintolerancia is.
2011. febr. 13. 21:38
 4/8 anonim válasza:

Igazából ha nem lesz tőle semmi bajod, egyáltalán nem baj.

Bár én is egy kicsit soknak tartom, de szerintem egészséges.

Csak sok benne az élőflóra, baktérium(természetes, és nem rosszindulatú((csak mer félre lehet érteni)) ezért lehet hasmenés. De te tudod, elvileg nem gáz..

2011. febr. 13. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban :) (Én olykor többet is mint 1 liter)

Én annyit hallottam, hogy a keleti származású emberek szervezete nehezen birkózik meg a tej bizonyos enzimjeivel. Van ismerősöm akinél megvan ez a keleti vonal és valóban nem iszik tejet, mert rosszul lesz tőle.

Nekem ellenben sok német felmenőm van, gyerekkorom óra bőséggel iszom a tejet és soha semmi bajom nem volt tőle :)

És jók a fogaim is, bár nem tudom, hogy az mennyire köthető ehhez :)

28

2011. febr. 13. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
A laktózintolerancia tényleg igaz lehet. Én tavalyelőtt nyáron napi 3 litert ittam melóban. Azóta heti max 1 litert. Bajom általában nincs tőle, de már nem kívánom.
2011. febr. 13. 21:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nem hízol tőle, akkor egészségedre!
2011. febr. 14. 19:39
 8/8 anonim válasza:
Szerintem nem egészséges. Régen sok tejet ittam, 1 liter fölött a jó zsíros tehéntejből. Most oda jutottam, hogy egy csupor tejtől hasmenés, bélgáz stb azaz laktózérzékeny lettem, valószínüleg a sok tejtől. A pletykák, hogy csak reklámszlogen az, hogy a tej egészséges, nem kell hinni, de akkor sem kell sokat inni egy nap.
2011. máj. 8. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!