A natúr joghurt vagy a kefir az egészségesebb?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 23. 17:06
1/3 anonim válasza:
Az ismerősöm boltosnak tanul. Őneki azt tanították most, hogy a joghurt egészségesebb,mert abban jó bacik vannak, a kefirben meg gomba.
2/3 anonim válasza:
Egyik sem minősül emberi fogyasztásra igazán alkalmas anyagnak. Tehát egyik sem egészséges, arról hogy melyik rosszabb hosszan lehetne vitázni, nem lenne sok értelme.
3/3 anonim válasza:
Az egyik válaszoló ostobaságot írt. Lényegét tekintve a joghurt egészségesebb. A tej önmagában nem igazán alkalmas emberi fogyasztásra, mert a lakosság nagy százaléka képtelen megemészteni. Pl a kínaiak több mint 90%-a sem tudja. Felnőtt korban egyre többen érzékenyek a tejcukorra. A joghurt ezzel szemben már nem vagy alig tartalmaz tejcukrot, mert a joghirt baktériumok lebontják azt. És itt a lényeg, mert a joghurt számtalan olyan hasznos baktériumot tartalmaz ami kell az emésztőrendszernek. A kefír ezzel szemben gombák által jön létre. Szintén tartalmaz hasznos anyagokat, de a gombák szervezetünk örök ellenségei, így jobb ha inkább joghurtot fogyasztunk. A kerirgombát elvileg nem esszük meg, azokat szépen megmossuk és friss tejbe téve megindul az erjedési folyamat. A joghurtnál viszont maga a joghurt a baktérium amit megeszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!