Ha szőlőcukorral főznék az egészségesebb lenne, mint a rendes (répa) cukor?
Figyelt kérdés
2013. márc. 29. 18:42
1/6 anonim válasza:
Főzni nem lehet vele. De a répacukor is egészséges, ha nem sokat használsz belőle.
2/6 anonim válasza:
Nem. A szőlőcukor épp ugy nem jó mint a sima vagy a gyümölcs cukor. ha egyészséges édesítőt akarsz haszálj nyrfacukrot vagy annak származékát a xilitet vagy szteviát.
3/6 anonim válasza:
A xilittől és társaitól (cukoralkoholok) úgy felfújódok, mint tehén a lucernásban. Nem mindenki bírja ám.
A stevia még elmegy, de abból fél vödör kell, hogy édes legyen, ahhoz meg drága. Én sütibe fele cukor fele steviát rakok, úgy jobb és mégsem olyan sok benne a cukor. Szintetikus édesítők meg ugye kizárva.
Nem kell sok (répa) cukrot használni, ennyi. Sütéshez használj esetleg mézet, az is cukor (mondjuk fajtától függ, hogy milyen), de van mellette ásványi anyag, meg vitamin. Utóbbi a hőt mondjuk nem szereti, de legalább finom. :-)
4/6 anonim válasza:
A sztevia elvileg édesebb jóval mint a cukor. Bár én xilitet használok, igy nem tudom biztosan, de ezt olvastam róla. Van aki nem ehet sima cukrot vagy mézet pl én sem igy muszáj ezekkel helyettesíteni.
5/6 orsolyi válasza:
Szerintem a szőlőcukorral semmivel nem vagy előrébb. Viszont most hallottam az eritritol nevű édesítőszerről.Nem sok mindent találtam róla... Hallott már róla valaki? Mi ez? Hogy állítják elő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!