Gyomorfekély. Kinek, hogyan sikerült tőle megszabadulnia? Gyógyszerek nélkül is mehet?
"de gondolom hosszú távon pont ezek csinálják a savat ,nem ?"
Nem a savat a gyomrod csinálja, és ha savas ételeket eszel csak rosszabb lesz.
Egy baktérium lehet semlegesen velünk élő organizmus és kórokozó is.
Nem mindegy az életmódunk. Felhívnám a figyelmet, hogy nagyon könnyű korlátozott módon modelleket készíteni és következtetéseket levonni. Ezek nem mindig fedik le a valóságot, ami egy kicsit túl bonyolult lehet, és a többséget talán nem is annyira érdekli.
Verjük gyomron azt is, aki savcsökkentőket írt fel?
Köszi az újabb válaszokat !
Még egy utolsó kérdés ,és leállítom magam ,esküszöm! :D : Szóval ,most,hogy ma még nem ettem semmi édeset ,stb-t ,ami savat csinál , sajnos büfögök ... :/ Ez miért lehet?
Ezen ez egészen csak azért lovagolok ennyit,mert úgy érzem,ezektől a zöldségektől pl. üres marad a gyomrom ,pedig úgy tudom egy fekélyesnek nem szabad,hogy kiürüljön a gyomra... Félek ,nehogy ilyenkor marja ki a sav a dolgok ,mmint tudom ,hogy azok a dolgok ,amik savasak,azok marják ki ,csak mégis.
El fog múlni ez az érzés? Remélem nem ártok ezzel többet.
"Felhívnám a figyelmet, hogy nagyon könnyű korlátozott módon modelleket készíteni és következtetéseket levonni."
Pontosan erre gyönyörű példa a gyomorfekély. A korábbi egyszerű modell az volt, hogy stressz okozza. Amikor kiderült, hogy a H. pylori szerepe sokkal jelentősebb benne, akkor finomodott a modell. Ja, és mellesleg hatékonyabban lehetett gyógyítani ezzel a modellel, mint a korábbival.
Senkit sem kell gyomron vágni, csak azért mert nem olyan tökéletes, mint te.
"Szóval ,most,hogy ma még nem ettem semmi édeset ,stb-t ,ami savat csinál , sajnos büfögök"
Talán mert mégsem az édes csinálja a savat. Hanem a gyomor termeli, és ha nincs ami "felszívja", akkor irrtiálja a gyomorfalat. Sok zöldségtől és gyümölcstől natúran nekem is fáj a gyomrom, pedig még fekélyem sincs, se H. pylori fertőzésem (két hete nézték másokból).
Oké ,akkor szerinted mit egyek ?? :)
Adj tanácsot kérlek ,bármint megfogadok már ,csak segítsen.
mert nagyon elvagyok már keseredve emiatt .. :(
(Ez a fájdalom egyébként egy ilyen éhségfájdalom szerűség)
Én nem akarom azt gyomron vágni aki máshogy gondolkodik mint én. Én azt vágnám gyomron, akiről ti úgy gondoljátok, hogy megérdemli.
Vagy elfogadjuk, hogy mindenki kénye-kedve szerint lehet manipulálni egész társadalmakat, emberek egészségének rovására és még egy ejnye-bejnye sem jár érte. Én az támogatom, gúnyos mosollyal az arcomon.
Kérdező, lakj jól hússal, zöldséggel. A gyomor nyálkahártya ~pH= 2 sósavhoz van kialakítva. Miért okoz ez problémát? Ezt kell megszüntetni.
Helikobacter? Akkor ezt kell kezelni.
Gabona, cukorevés? Akkor ezt.
Gyümölcsök vagy zöldségek okozzák? Nem tudom folytatni a gondolatmenetet, ez akkora okosság már hogy kevés vagyok hozzá.
"A gyomor nyálkahártya ~pH= 2 sósavhoz van kialakítva. Miért okoz ez problémát? Ezt kell megszüntetni."
??? Miféle savas pH-t akarsz te megszüntetni??? A gyomorban lévő pH-nak savasnak KELL lennie.
Nem minden esetben lehet helicobacter pylorit kimutatni.
2. vagyok. Nekem sem volt,viszont tény,h abban az időben nagyon sok feszültség volt az életemben.Anyám 70 éves,kb.40 éve van fekélye és neki sem tudtak soha kimutatni helicobactert.Pedig jó párszor vizsgálták rá.
Az akkupunkturáról pedig annyit,h nekem egy aneszteziológus,intenzív terápiás ORVOS csinálta,aki kínában tanulta meg. Ő mondta,h bizony pl.versenylovakat is gyógyítanak vele. Márpedig azoknál nem nagyon beszélhetünk arról,h hisznek benne. Mégis hat, nem csak gyulladásra.
18 válaszoló, mert szadizni akarok mindent és mindenkit.
Nem a gyomorsavra írtam hogy meg kell szüntetni, hanem arra hogy a sav bántja a gyomorfalat s ennek az okát..!!! De ezt ki lehetett találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!