Mennyire fertőzésveszélyes 3-4 napig "tárolni" a koszos edényeket, poharakat a mosogatógépben csukott ajtónál?
Nem tisztaságmániásként és nem túl aggódóként, hanem normál emberként kérdezem, hogy mennyire van esély fertőzés vagy bármi kialakulásának, ha pl. 3-4 napig gyűjtögetjük a mosogatógépben a poharakat stb. eközben csukva van az ajtó is. És a lakásban amúgy meleg van, télen a fűtés, nyáron a nyár miatt, tehát a mosogatógépben is ugyanígy meleg van. Ráadásul köztudott, hogy az alsó csőben áll a víz, tehát mindig párás bent a levegő. Mindez a koszos edényekkel kitűnő táptalaj a baktériumok elszaporodásának.
Előfordul, hogy nyers húst vagy tojást tároltunk egy tálban és úgy rakja be valaki stb. Tehát ilyenekre gondolok, hogy az ilyen "veszélyesebb" ételek táljai vajon mit csinálnak?
Továbbá elég-e a 60 fokos víz és a tabletta az esetleges baktérium vagy vírus elpusztításához. Szerintem ez kevés, ha tényleg baj van.
Azt gondolom 1 nap nem lehet baj, vagy 2, normás mosogatóban is állhat ennyit, bár az szabad levegőn, és ez nagyon nem mindegy.
Természetesen ettől még soha senkinek semmi baja nem volt, legalábbis én még nem hallottam, de azért kíváncsi lennék egy háztartási gépszerelő vagy egy biológus véleményére.
köszi, én is így gondoltam
Csak azért merült fel, mert azt tudom mosógép szerelőtől, hogyha a mosógép ajtaja sokáig csukva van, akkor begombásodik, amihez 90 fokos mosással üresen azt a spec. tisztítóport kell használni, ez kb. kitisztítja, de azt mondta, hogy sosem lehet már teljesen kiölni belőle. A ruhákat pedig öblítővel kell ezután mosni, mert egy kicsi szaguk sajnos mindig marad a mosógéptől.
És ezért gondoltam, ha esetleg ilyen előfordul mosogatógépben,akkor azt lemossa-e a forró mosószeres víz. De a mosogatógép sok sima felületből áll szóval szerintem kevésbé hajlamos ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!