Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy vegyem rá édesanyámat a...

Hogy vegyem rá édesanyámat a gyomorkímélőbb táplálkozásra?

Figyelt kérdés
Édesanyám rengeteget szenved a gyomrával (gyomorégés, puffadás), tudja jól, hogy milyen ételek váltják ki nála, mégsem igazán vigyázott rá világ életében sem, hogy mit és hogyan eszik. Ő tipikusan az az ösztönevő, amit épp megkíván, azt eszik. Sajnos a magyaros(fűszeres, hagymás, pirospaprikás) ételeket preferálja. Ha én főzök, mindig próbálok kímélőbb ételek készíteni, főzelékeket, alacsony szénhidráttartalmú, kevés zsíradékkal készült ételeket. De ha rajta van a sor, akkor ugye az igazi hungarikumok jönnek a család többi tagjának örömére), és olyankor ő is jóízűen belakmározik belőle, olyankor jön a baj. Néha még a Dipankrin ddrazsét is alig tudom ráerőltetni, csak akkor amikor már minden baja van. Egyszerűen nem tudom, mit tegyek, hogy jobb belátásra bírjam, komolyan mondom mazohista! Tudja jól, hogy megint szenvedni fog, de azért megeszi, amit nem kéne. Nem hallgat rám!
2013. ápr. 8. 23:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindenki saját magáért felelős (felnőttre értem ezt természetesen). Ha neki így jó, nem hiszem, hogy tenni fog. Max.annyit tehetsz, h mindennap te főzöl, és akkor azt eszi az egész család.
2013. ápr. 8. 23:37
 2/5 anonim válasza:
Szerintem ne szépen, hanem durván közöld vele, hogy tönkreteszi a szervezetet. Az unokait 10 évvel kevesebb ideig fogja latni. Es nem elet az olyan, ami csak az evesrol szol, mert az onmagunkrol a lemondas. Nem tudom hany eves az anyukad, de probalj neki remiszto tenyeket mondani. Az ilyen tipusu, onmahuknak hazudo embereknel a sokkolas az egyetlen eszhez terito dolog, mert onmaguk, ciki de igy van nem kepesek beismerni a helyzet sullyossagat.
2013. ápr. 8. 23:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Elmesélheted neki, hogy a gyomor falán kis bolyhok vannak, amik az emésztést segítik és védik a gyomor falat.

Ha azok taccsra mennek ő is mehet a sóhivatalba.

Édesanyámnak is ez van csak neki betegség miatt ment tönkre.

Sokszor úgy fájt neki, hogy elájult és a mentők vitték el.

És ezt már nem lehet visszacsinálni!

Most diétázik, gyomorra szed gyógyszert.

Anyukád lehet, hogy mazochista de ha tönkre megy akkor már a családtagok életébe is belerondít, ami már nem csak magánügy.

Mondd meg neki, hogy ha végleg kifekszik rád ne számítson és ezt vegye komolyan.

Sose tudtam megérteni a gyenge akaratú embereket meg az olyanokat sem, akik magasról tesznek arra, hogy a szenvedéseikkel tönkre teszik mások életét is.

Meg sem érdemlik a segítséget.

2013. ápr. 8. 23:46
 4/5 A kérdező kommentje:

47 éves. Állítása szerint már gyerekkora óta bajlódik a gyomrával, tehát már évtizedek óta együtt él ezzel. Én az elmúlt 8 évben nem éltem itthon, így elég kevésszer szembesültem a szenvedéseivel, de most már azért kezd aggasztani engem (fél éve lakom itthon), őt persze nem, mert már megszokta.

Bevetettem már azt a módszert is, hogy kétféle étel volt, de akkor is a nehezebb kaját választotta, így meg ráadásul feleslegbe is megy a másik étel nagy része.

2013. ápr. 8. 23:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Meg kéne nézni, pontosan mi váltja ki nála, könnyen lehet, hogy nem a gyomrával van baj, vagy nem ilyen jellegű a probléma. Lehet epe vagy hasnyálmirigy is a bűnös. Ha a Dipankrin segít rajta, az könnyen lehet hasnyálmirigy, egy belgyógyászatot megérne.
2013. ápr. 9. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!