Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet basmati rizsből (vagy...

Lehet basmati rizsből (vagy egyéb, lassan felszívódó szénhidráttartalmú rizsből) tejberizst csinálni?

Figyelt kérdés
Persze lehetni biztos lehet, a kérdés inkább az, hogy finom lesz-e. Próbálta már valaki?
2013. ápr. 7. 21:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Gratulálok, hogy egy kérdés alapján komplett kis jellemrajzot állítottál ki rólam.

Képzeld el, bizony beszéltem már igen sok PCOS-ben és inzulinrezisztenciában szenvedő nővel. És meglepő módon a diétától (ami azon alapul, hogy nagyrészt lassan felszívódó szénhidrátokat lehet enni) helyrejöttek.

Gondolom ez csak véletlen.

Komolyan nevetséges vagy. Orvosin hülyeséget tanítanak, de egy netes cikk az aztán hihető. Az tuti hiteles forrás:DDD

2013. ápr. 9. 23:17
 12/17 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam, a hivatalos álláspont szerint IR-re és PCOS-re is diétát írnak, de ezt nem tartják gyógymódnak.

Én eddig csak olyanokkal beszéltem, akiknek elegük volt a krónikus betegségeikből, mert már nem érték be azzal hogy diétákat követnek de sosem fognak helyre jönni, viszont áttértek valóban egészséges, gyulladáscsökkentő táplálkozásra, és fél év alatt (vagy hamarabb) valóban rendbe jött a PCOS, megszűnt az IR stb.

Akkor melyikünknek van igaza, te olyat tapasztaltál amit én soha, erre elég kicsi esély van nemde? :)

Egyébként annak örülök, ha Te az orvostudományunkat jónak találod, nem tudom én amíg rengeteg beteg embert és óriási gyógyszerfogyasztást látok, valahogy mindig azt fogom érezni hogy valami mintha nem stimmelne. De biztos csak gazdag a magyar, és szívesen költ gyógyszerekre, amik nyilván a legjobb gyógykezelések alapjai, a mellékhatásaik miatt semmi ok aggodalomra.

Nem, amire téged tanítanak abban még nagyokat csalódhatsz sajnos.. Bár ha te keményítőfogyasztással meggyógyult cukrosokról, IR vagy PCOS betegekről hallasz, vagy konkrétan ismersz ilyeneket, akkor egy szebb világban élsz mint én, és csak valahogyan az internet köt össze minket. Amit most sajnálok, mert lehet szívesebben élnék ott ahol te :(

2013. ápr. 10. 00:18
 13/17 A kérdező kommentje:

Ne fárassz már le agyilag.

Igen is hivatalos álláspont a 180 g CH-s diéta PCOS-re, minden szakirodalomban szerepel. És igen, rengeteg nő meggyógyul tőle (pontosabban helyreáll a ciklusa, megszűnnek a panaszai).

De biztos véletlen.

2013. ápr. 10. 17:42
 14/17 A kérdező kommentje:

" valóban egészséges, gyulladáscsökkentő táplálkozásra"

Nah és ez szted mégis mit takar?

2013. ápr. 10. 17:43
 15/17 anonim ***** válasza:

Minimális keményítő, gyulladásfokozó telített zsírok kerülése, a bélfal áteresztését okozó lektinek, glikoproteinek kerülése, bizonyos fehérjék kerülése.

Hivatalos álláspontra pont annyira bíznám az egészségemet, mint amennyi PCOS-t, cukorbeteget ezek meggyógyítanak. Csodálkozom, hogy te 180g-os ch bevitellel ilyen gyógyulásokat ismersz, én úgy látszik csak egy oldalról informálódtam, a hagyományos módszerrel meg nem gyógyultakról. Meg arról, hogy eleve 'gyógyíthatatlan' a betegség. De logikus, az IR kezelése további szénhidrátfogyasztás, főleg keményítő, ami inzulin kibocsátást eredményez.

A hivatalos dogmáktól meg tényleg szakadjunk el, mert ezek szerint hivatalos, hogy teljes őrlésű liszteket, tejtermékeket kell enni, hivatalos hogy a lakosság 2/3-a elhízott, hivatalos hogy 40-60 éves korától bárki lehet cukorbeteg, ízületi gyulladásokkal szenvedő.. na ezt már ne, ez nem állapot, ez nem lehet hivatalos irány. Ez egy vicc, ha-ha, én nevetek is, de ahhoz hogy nevetni tudjak bizony ügyelnem kell a zöldség-húsfogyasztásra, mert bárki átkerülhet az egészséges nevető oldalról a szenvedő oldalra. Aztán akkor meggondolja az ember, hogy kell-e neki a 180g CH :S

2013. ápr. 10. 23:34
 16/17 A kérdező kommentje:

"Minimális keményítő, gyulladásfokozó telített zsírok kerülése, a bélfal áteresztését okozó lektinek, glikoproteinek kerülése, bizonyos fehérjék kerülése. "

Aha. És akkor mégis mi a szart eszel? Te talán levegővel táplálkozol? Vagy fénnyel?

Ne egyél se szénhidrátot, se húst, se zsírt. Jah bocs, csak telített zsírt ne. Tehát akkor az összes energiaigényt telítetlen zsírokkal fedezzük? Vagy mégis mire gondolsz?

2013. ápr. 11. 10:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Egy dolgot a fejemhez lehet verni (és el is fogadom bárkitől).

Mégpedig hogy jelenleg a kitalálható egyik legnagyobb hülyeséget írtam el, véletlenül.

Azt mindenki tudja, hogy a telített zsírok rosszak, én pont az ellenkezőjét tapasztalom és követem, csak elírtam. Nem a telített zsírok fokoznak gyulladást a szervezetben, hanem a telítetlen omega6 (tehát főleg a hagyományos növényi olajok tartalmaznak ilyet). Az állati zsírok omega3/omega6 aránya jobb mint a növényi olajoké (nem vitás, hogy így is sok omega3-at kellene enni melléjük).

Tehát ha zsírt eszem, hogy jóllakjak és kalóriabevitelem is legyen, bőven akkor az állati zsír, a húsok természetes zsírtartalma (a szalonna természetes zsírtartalma) hús, és sok zöldség, gyümölcs.

Tehát ez az a táplálkozás, ami zöldségekre épül, kiegészítve húsokkal, gyümölcsökkel és senki sem panaszkodhat rá. Tartom a kapcsolatot dietetikusokkal is (nyilván hasonló ismeretekkel gazdálkodnak szénhidrátokról mint Te) de ebbe nemigen kötnek bele.

Ez egy nagyon természetes táplálkozás mód, gyakorlatilag a vadonban is így ennél, ha nem termelnél tudatosan keményítő tartalmú magokat, nem tartanál tejadó állatot.. Tehát hasonló jellegű táplálékokat érnél el: zöldségeket, gyümölcsöket, állati fehérjét - és zsírt.

Így most tisztáztam ezt, elnézésedet kérem ezennel, ha nagyon erőszakosan, irritatív módon írtam, én örültem hogy egy leendő orvosnak valamilyen szinten de mindenképpen adtam egy új meglátást. Biztos vagyok benne, hogy alkalmanként egy tejberizs nem befolyásolja az emberek általános egészségét, így újfent jó étvágyat kívánok hozzá, és remélem nem okoztam bántódást, sértést az eddig leírtakkal.. nagyon sajnálnám, ha igen.

Szép hétvégét kívánok!

TH.

2013. ápr. 12. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!