Gluténmentes lisztből milyen egyszerű süteményt lehet sütni?
Figyelt kérdés
Próbáltam egy kakaós sütőporos kevert tésztát készíteni belőle. Ugyanúgy csináltam, mint ahogy máskor szoktam, csak sima búzaliszt helyett - gluténérzékeny vendégemre tekintettel - gluténmentes lisztet használtam. Majdnem ehetetlen ragacsos massza lett.2013. ápr. 6. 10:09
1/1 anonim válasza:
Gyors almás-diós sütemény
Hozzávalók:
• 1 kg hámozott, lereszelt alma
• 30 dkg gluténmentes liszt
• 35 dkg cukor
• 3 egész tojás
• 1 púpozott teáskanál fahéj
• kevéske citromlé
• csipet só
• 2 csomag sütőpor
• 10 dkg darált dió
Elkészítés:
Az almát összekeverjük a 30 dkg liszttel, a 35 dkg cukorral, 3 egész tojással, a fahéjjal, a citromlével, pici sóval, a 2 csomag sütőporral és 10 dkg darált kióval. A masszát margarinnal kikent tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük kb. 200 fokos sütőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!