Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A szójafehérje lúgosít?

A szójafehérje lúgosít?

Figyelt kérdés
Mert a szójagranulátum +12,8, vagyis lúgosít...
2013. márc. 23. 20:18
 1/3 viktorvarga ***** válasza:
én ugyhallottam hogy a fehérjék savasitanak.de lehet h amire tegondolsz az éppen nem..
2013. márc. 24. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Szójafehérje izolátumra gondoltam! Köszi :)
2013. márc. 25. 15:13
 3/3 anonim válasza:

1: Egészen biztosan nem lúgosít. A fehérjék kémiai szerkezetükből adódóan nem befolyásolják a pH-t. (aki azt mondja hogy igen, az nem tanult még kémiát vagy egyszerűen szélhámos)

2: egy 12,8-as pH-jú anyag annyira erősen lúgos hogy szétmarná az ember bőrét.

3: bármilyen "lúgosító kaját" visz be a szervezetébe az ember, az nem csinál semmit. Miután kajálunk a kaja azonnal a gyomrunkba megy. A gyomrodban kb. 1,2 a pH. Nincs az a "lúgos kaja" ami ezt feltornászná (+ nem is kell) Másrészről a vesénk úgyis beállítja a szervezetünk optimális pH-ját, ebbe nem tudunk belenyúlni.

(ez a lúgosítás dolog mindössze marketing fogás, nem szabad komolyan venni)

2013. jún. 15. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!