A szójafehérje lúgosít?
Figyelt kérdés
Mert a szójagranulátum +12,8, vagyis lúgosít...2013. márc. 23. 20:18
1/3 viktorvarga válasza:
én ugyhallottam hogy a fehérjék savasitanak.de lehet h amire tegondolsz az éppen nem..
2/3 A kérdező kommentje:
Szójafehérje izolátumra gondoltam! Köszi :)
2013. márc. 25. 15:13
3/3 anonim válasza:
1: Egészen biztosan nem lúgosít. A fehérjék kémiai szerkezetükből adódóan nem befolyásolják a pH-t. (aki azt mondja hogy igen, az nem tanult még kémiát vagy egyszerűen szélhámos)
2: egy 12,8-as pH-jú anyag annyira erősen lúgos hogy szétmarná az ember bőrét.
3: bármilyen "lúgosító kaját" visz be a szervezetébe az ember, az nem csinál semmit. Miután kajálunk a kaja azonnal a gyomrunkba megy. A gyomrodban kb. 1,2 a pH. Nincs az a "lúgos kaja" ami ezt feltornászná (+ nem is kell) Másrészről a vesénk úgyis beállítja a szervezetünk optimális pH-ját, ebbe nem tudunk belenyúlni.
(ez a lúgosítás dolog mindössze marketing fogás, nem szabad komolyan venni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!