Tudom valamivel kompenzálni ha egyszerre nagyon sok szénhidrátot vittem be?
amúgy ezeket ettem meg: ~2dl tej, 1fél csokis végű croissant, 1 műzliszelet, kb 1 sor csokinak(3-4 kocka) megfelelő csokitöredék darabok, 1 kinder maxiking, kb 1 marék csipsz és egy marék diákcsemege és 2 kis vaniliás karika azthiszem ennyi...
:D
Összefoglalva, a szénhidrátdús táplálkozás több mechanizmuson keresztül rontja rövid és hosszútávon az agy működését:
1, szénhidrátdús étkezés után, megugrik, majd lecsökken a vércukor szint, s mivel az agynak az egyenletes vércukorszint optimális, az ingadozó szint lerontja a teljesítményt
2, a rendszeres szénhidrátdús táplálkozás inzulinrezisztenciát idéz elő az agyban, lecsökken az agyi inzulintermelés is, s ez rontja az agysejtek cukorfelvételét, hosszú távon ez vezet Alzheimer kórhoz
3, Az agy éberségét fenntartó neuroncsoport (orexin/hypocretin neuronok) szénhidrátra csökkenti működését, fehérjére növeli, azaz a fehérjedús táplálkozás ébren tart, a szénhidrátdús táplálkozás rontja az éberségi szintet, álmossághoz, aluszékonysághoz vezet
tudom, azt ironikusan írtam. na mindegy akkor várok, azért köszi
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!