Hogyan tudnék hízni?
16 éves vagyok, 181cm magas, 61kg,
sokat eszek, változatosan, zsíros ételekkel sem spórolok, cukros üdítőkkel, de mégis alig hízok, 2 hónapja Max Gain Plus tömegnövelőt is szedek (napi 1 adagot, át kéne állnom napi 2 adagra? tejjel iszom), és eddig csak 5kg-t tudtam felszedni, ezt csak én tartom kevésnek, vagy ennyi idő alatt ez természetes?
Hülyeség, hogy hízni akarsz, de cukros, tejes kajákkal menni fog.
Egyszerre egyél cukrot (vagy keményítőt) és tejterméket zsírokkal. Akkor az egészet elkezdi kórosan beépíteni, elraktározni a szervezeted. Gyakorlatilag ezzel rövidíted a várható élettartamodat és rontod az egészségi állapotodat.
A tömegnövelő az jó választás, csak ne tejjel igyad, hanem vízzel. A tejben lévő zsírok gátolják a fehérje felszívódását.
Ha sovány vagy, akkor elsősorban izom kell rád, majd jön vele pont elég zsír. Akár fiú, akár lány vagy, attól leszel szép. Túl izmos pedig szteroidok nélkül nem lehetsz egyszerűen, ez genetika. Tehát ettől ne félj.
A lényeg az étkezésen van, de azt egészségesen is meg lehet oldani, nem csak úgy mint amit az első írt.
Napi 2g/tskg fehérje, és 6g/tskg szénhidrát kell minimum. Ez a súlyod alapján 120g fehérje és 360g szénhidrát. Ez kell, hogy nőni kezdj. Táplálkozásharcműves mindjárt kioktat hogy a szénhidrát egészségtelen... de inkább ilyen étrended legyen, mint átlagember étrend. Annál minden jobb.
Ezekből kéne összerakni:
fehérje: sovány húsok, túró, tojás, protein tápkieg
ch: rizs, zab, zöldséggyümölcs, teljeskiőrlésű kenyér
Készülj fel, baromi sokat kell enni, hozzá kell szoknod. Egyél sok zöldséget mellé, úgy könnyebb leerőltetni.
Emellé rendszeres súlyzós edzés kell edzőteremben. Ha erre nincs lehetőség, akkor fegyencedzés. Ha a kinézet a lényeg, ne kezdj el más sportot. Hogy néz már ki, hogy valaki azért kosarazik, hogy jól nézzen ki, nempedig a sport szeretetéért?
infó a tápkiegekről: ezek ÉLELMISZEREK, csak koncentráltak. Nem szedjük őket, hanem használjuk, esszük isszuk... nem gyógyszerek, hogy szedni kelljen őket. Étrend nélkül semmit nem érnek, jó ha tudod. Étrenddel viszont igen.
Azért hülyeség, mert a 'hízás' mint zsírtömeg gyarapodás sosem egy ideális folyamat.
Izmosodni lehet és jó, zsírt felszedni mindig fölösleges.
Kivéve ha valamiért éheztél, és a zsírtömeged az egészséges mennyiség alá csökkent, ami nőknél menstruáció elmaradást okoz.. és nem jó.
De általában maga a hízás egy nem előnyös folyamat. Ezért vettem a bátorságot, és kezdtem az egészet azzal, hogy (ebben az értelmezésben) a hízás terv konkrétan hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!