Esetleg véleményt mondani a modulen ibd tápszerröl? Crohn beteg vagyok és szeretnék hizni de nehéz.
Én beszéltem a modulenről klinikai dietetikussal.
Hozzá rengetegen járnak, és szerinte a modulen igen keveseknél használ. Nálam ellenkező hatást váltott ki. A baj az, hogy kazeines, ami nehezebben emészthető mint a savófehérje.
Savófehérje porokat eszem, ezektől már elég jól hízok, elkezdtem kondizni. Tudom, hogy ez sem a legjobb, és az utolsó hsz-óval értek egyet, és a dietetikus is.
Ott a legnagyobb a Crohn-betegek aránya, ahol nagyon magas a tejfogyasztás. Skandináv népek. Náluk ez már nagyon komoly probléma. És tudják, hogy főként tehéntejfogyasztás miatt van.
Gyermekemnél nagyon hatásos a modulen ibd. Szerintem az egyik legjobb módja a betegség kontroll alatt tartásának.
A bél gyulladása miatt nem szívódnak fel a megfelelő minőségben és mennyiségben a különböző tápanyagok a szervezetbe. A tápszer ebben segít, ezeket pótolja.
Kizárólagos tápszeres kezelés: pár hétig nem eszik mellé semmit sem ilyenkor, orvosi utasításra persze. Lényegében ilyenkor pihenteti a bélrendszert, csökken a gyulladás, és pár hét, hónap után mikor a tápszert is issza, és eszik is (csak egészséges ételeket, italokat), mindig hízik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!