Van olyan betegség, hogy cukorlebontó enzim hiány? Esetleg valaki tapasztal hasonlót?
vagy bármi ami a cukrot lebontja, lehetséges, hogy nekem abból kevesebb van, mint egy normális, egészséges embernek
ha édességet eszem, és mondjuk éppen annyit amennyit kívánok, és nem hagyom abban egy-két falatnál, akkor pár óra múlva elkezd fájni a hasam attól függően mennyit ettem, kb 4-5 óra múltán csillapodik ez a rossz érzés
másnapra nagyjából elmúlik, de édességet akkor sem szabad ennem hanem azt csak rá 3-4 napra, hogy újra a régi legyek
ez mitől lehet?
kiskorom óta ez megy
19f
kiskoromban még nem volt sok a gyomorsavam, legalább is akkor nem ez okozta, most nyár óta érzek vmi nagyon szar érzést, na elmentem pár hónapra rá tükrözésre, és megállapítja a sok gyomorsavat, de előtte 8-9 éves koromban még biztos nem ez okozta
a gyomorsav okoz olyan, hogy kegyetlen hasfájás, és hasmenés? majd utána pár napig diétázni kell, hogy helyreálljon?
ez gyomorsav?
Persze.. ilyen is van, hogy diszacharidokat nem tudsz ketté bontani, sőt olyan is van hogy egy adott monoszacharid, például a fruktóz okoz problémát..
De te magában eszel cukrot, vagy lisztes kajákkal..? A szervezetünk sem sok szénhidrát fogyasztására nem lett alkalmassá téve, sem glutén fogyasztására.
Gondolkozz el a tiszta cukortól (kristályc. szőlőc.) vagy a lisztes kajákkal van-e bajod.
Normális esetben ugyan mindtől lehet, hiszen nem is kéne ilyeneket együnk. Én a lisztre tippelek, rengeteg embernek okoz emésztési gondokat.. és tovább eszik!
Lehet, én is szedek.
Gyógyszertárban is van, de abban csak 3-féle emésztőenzim van, én a PrimeZyme-et szedem, abban ha jól emlékszem, 8-féle is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!