A felmelegített kávé egészségtelenebb, mint a "frissen készített"?
A kávé nem egészségtelen. Normális mértékben persze. Nem tudom honnan szeditek. (keressetek rá neten is, de elég a sima logika is )
A kérdésre válaszolva, a friss jobban esik nekem,minta felmelegített, de a felmelegített sem egészségtelen.
Pedig valóban igaz, hogy egyfelől egészségtelen a kávé, másfelől viszont egészséges. Az élénkítő hatása miatt egészségtelen (persze, nem mindegy nyilván az sem, mekkora mennyiségben issza az ember), mert becsapja a szervezetet, ... nőknél azonban (kimutatták), kis mennyiségben a melanóma megelőzése érdekében kimondottan egészséges.
A kérdésem arra irányult, hogy a felmelegített kávéról mit tudtok. Nagyon régen hallottam vhol, hogy eléggé egészségtelen (jobban, mint a frissen főzött), de egyszerűen azóta sem találok erről újabb infókat, pedig érdekelne.
(Mellesleg: "szeretem" a kioktató válaszokat, ... és ha már itt tartunk: biológiából még csak véletlenül sem oktatják - pláne nem általánosban -, hogy milyen hatásai vannak a kávénak. Tanulunk a papucsállatkák szaporodásáról, az egyszikű és kétszikű növények közötti különbségekről, de a mindennapokat érintő, fontos kérdésekről még csak véletlenül sem...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!