Ti mit reggeliznétek súlycsökkentő diéta idején? Melyik a legegészségesebb tápanyag?
Ha a lenéző stílusodat nem vesszük, akkor tetszik amit írsz! A stílustól eltekintek.
Piros ötöst kapsz a betanult dumáért, ezt bármely dietetikus megirigyelhetné, vagy orvosok, látszik hogy foglalkoztál a kérdéssel. De nem jutottál közel az igazsághoz.
1. a megevett zsír nem emeli a koleszterinszintünket (azért óriási különbség van aközött hogy emeli, és aközött hogy nincs hatással rá)
2. a szervezetünk termel koleszterint, mert egy nagyon fontos anyag (olvass utána, többek között hormonok alapja a szerin váz, többek) Mindegy mennyi zsírt eszel, koleszterined lesz. Nem a hús-zsírevőknek magas a koleszterinjük (utánaolvasás!)
3. a zsírfogyasztás a zsíranyagcserét segíti, például az epehólyag ürülését. Epe mindenképpen termelődik, ha nem eszel zsírt (nem ürül kellőképpen az epe) akkor pangás jön létre (egyszerűen írom, logikusan). A pangó epe miatt lesz epekő.
4. elhiszed, hogy a szénhidrátok az elsődleges energiaforrásaid? Én és sok más ember, zöldségeken kívül nem eszünk szénhidrátot. Ezek után a puszta létezésünkkel cáfoljuk meg a demagóg orvosi/dietetikai b@romságokat. Jó érzés..
Amit a jó szénhidrátokról írsz az csak egy elmélet. A gyakorlatban az van, hogy én keményen edzem, és csak salátát, mostanában narancsot eszem, apropó paradicsomot és hagymát. Komoly, 20-30-40g szénhidrátot is megeszem egy nap, ennek egy része emészthetetlen rost. Viszont nálam a cukorbetegség előfordulási esélye 0%-hoz tart, míg azoknál akik a keményítőt optimális energiaforrásnak tartják, nos elég sokan küzdenek számos anyagcsereproblémával.. akkor miért is jó még mindig a szénhidrát neked? :D
Én azt látom, hogy csak tankönyvi szövegek támadják a zsírfogyasztást, ajánlják a ch fogyasztást, a valóságban viszont betegek a keményítő fogyasztók, és cukorbetegségből is meggyógyulnak a zsírfogyasztók. Legalább azt el kell ismerni, hogy a gyakorlatban én képviselek egy racionálisabb álláspontot, amit ki kéne próbálnod magadon is, azt elismerem bármikor hogy az iskolák szerint tévedek. Ó, bármikor, bármely orvosnak elmondom, hogy tévedek a tankönyv szerint. De az emberi test működése szerint meg nem :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!