Melyik gyümölcsöt szereted? Mindig megmosod?
Én imádom a banánt, barackot, ananászt, papaya-t, almát, szőlőt...
Mindig alaposan megmosom, kb 5 percen keresztül...
Banánt, nektarint, ananászt, egrest, zöldalmát imádom. A savanyú, éretlen gyümölcsöket szeretem a legjobban. Ja, és ribizli, málna, eper, szeder, nyamm :)
Én van, hogy meg sem mosom, csal kiveszem a tálból és megeszem :) De általában zöldséget, gyümölcsöt megmosom.
Az otthoni gyümölcsöt csak akkor mosom meg, ha koszos. A boltit megmosom. Ha szedem, csak eszem.
Epret.Banánt. Fügét. MIndet.
Ennyire azért ne ügyelj. Csak jelképesen alátartjuk. Max. egy másodpercre. A víznek. Ha nem lát senki, sose mossuk meg.Szerintem a legtöbben így csinálják. Egy Lyukas tálba teszik, kicsi vizet engednek rá.Ez csak 1-2 gyümölcsöt ér a tízből, és amúgy sem ér semmit. Csak eljátsszuk.
Az igaz, a barátnőm mindig hisztizik, a citromot körömkefével meg kell mossam neki, hogy felvághassam!A héját nem is eszi meg. A dinnyét is úgy kell lesúrolni neki, hogy szabadjon vágni.
Ha mi szedjük, és tudjuk hogy nempermetes, nem szabad megmosni. Csak elrontja.
Én csak a "csomagolatlan" gyümiket mosom, így szőlő, cseresznye, nektarin, őszibarack.
Banánt, narancsot, mandarint nem. Nekem az a fura, hogy ti megmossátok :) de mindenkinek más a természetes :) bevallom ezeket még egyszer sem jutott eszembe megmosni :)
Hát, ha öt percig mosod, és nem tudnád megenni, akkor beteges. Ha nem szeretnéd, bár meg tudnád enni...addig egészséges. Van ilyen beteg, aki folyton mosdik, ha úgy érzed, hogy annyira irtózol a bacitól, hogy az sokkal erősebb, mint másoknál, akkor meséld el egy pszichológusnak, mert ha elhatalmasodik, ez nagyon súlyos formát ölthet.
Nem akarlak ijesztgetni, de egy nőt bevittek a kórházba, mert leöntötte hypóval a gyerekét. Annyira félt, hogy van rajta valami. Benntartották...
A baci jó, a baci szép, baci nélkül meghalnánk. Szükség van egy kis koszra, hogy egészséges maradj!
Bacik nélkül hamarabb meghalnánk, mint kaja nélkül.
A kosz pedig nemrég csak föld volt, szép , vagy homok, vagy egy másik gyümölcs.
Persze van az a csúnya városi tapadós piszok, fekete, és valami olajos van benne, mindent befed..na, ezt tényleg le kell mosni.Szerintem a gyümölcsöt nem sokan fogják nmeg: Vagy egy , vagy inkább senki, ha gép szedi.De ember szedi. Egy megfogja, aztán már nem nyúlnak hozzá. Mintha levenné a fáról s odanyújtaná.
Ha áruházban veszed, belepi apor, ekkor értelmes megmosni.
Nekünk kiskorunkban azt tanították, hogy fényesítsük ki a pullóverünkön! Az almát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!