Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik gyümölcsöt szereted?...

Melyik gyümölcsöt szereted? Mindig megmosod?

Figyelt kérdés

Én imádom a banánt, barackot, ananászt, papaya-t, almát, szőlőt...

Mindig alaposan megmosom, kb 5 percen keresztül...

2009. szept. 4. 22:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is tudok olyat mondani,amit nem szeretek,talán az almát nem annyira-illetve nem kivánom mindig ,az összes többit imádom. Sajnos szinte sosem mosom meg-volt is már hasmarsom tőle..
2009. szept. 4. 23:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Banánt, nektarint, ananászt, egrest, zöldalmát imádom. A savanyú, éretlen gyümölcsöket szeretem a legjobban. Ja, és ribizli, málna, eper, szeder, nyamm :)

Én van, hogy meg sem mosom, csal kiveszem a tálból és megeszem :) De általában zöldséget, gyümölcsöt megmosom.

2009. szept. 4. 23:01
 3/14 A kérdező kommentje:
Én nagyon ügyelek a higiéniára... Sose eszem mosatlanul, azt hittem mindenki megmossa...
2009. szept. 4. 23:02
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Az otthoni gyümölcsöt csak akkor mosom meg, ha koszos. A boltit megmosom. Ha szedem, csak eszem.

Epret.Banánt. Fügét. MIndet.

2009. szept. 4. 23:05
 5/14 anonim ***** válasza:
53%

Ennyire azért ne ügyelj. Csak jelképesen alátartjuk. Max. egy másodpercre. A víznek. Ha nem lát senki, sose mossuk meg.Szerintem a legtöbben így csinálják. Egy Lyukas tálba teszik, kicsi vizet engednek rá.Ez csak 1-2 gyümölcsöt ér a tízből, és amúgy sem ér semmit. Csak eljátsszuk.

Az igaz, a barátnőm mindig hisztizik, a citromot körömkefével meg kell mossam neki, hogy felvághassam!A héját nem is eszi meg. A dinnyét is úgy kell lesúrolni neki, hogy szabadjon vágni.

Ha mi szedjük, és tudjuk hogy nempermetes, nem szabad megmosni. Csak elrontja.

2009. szept. 4. 23:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a "csomagolatlan" gyümiket mosom, így szőlő, cseresznye, nektarin, őszibarack.

Banánt, narancsot, mandarint nem. Nekem az a fura, hogy ti megmossátok :) de mindenkinek más a természetes :) bevallom ezeket még egyszer sem jutott eszembe megmosni :)

2009. szept. 4. 23:10
 7/14 A kérdező kommentje:
Brr sose tudnám megenni úgy, hogy előtte más fogdosta meg őket, és hogy tele van bacikkal.. Különben darabonként mosom meg, lehet ez már beteges.. :D
2009. szept. 4. 23:20
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem beteges, mindenkinek vannak "furcsa" szokásai :) de mostantól elgondolkodom azon, hogy megmosdatom a csomis gyümiket is :) :D
2009. szept. 4. 23:34
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát, ha öt percig mosod, és nem tudnád megenni, akkor beteges. Ha nem szeretnéd, bár meg tudnád enni...addig egészséges. Van ilyen beteg, aki folyton mosdik, ha úgy érzed, hogy annyira irtózol a bacitól, hogy az sokkal erősebb, mint másoknál, akkor meséld el egy pszichológusnak, mert ha elhatalmasodik, ez nagyon súlyos formát ölthet.

Nem akarlak ijesztgetni, de egy nőt bevittek a kórházba, mert leöntötte hypóval a gyerekét. Annyira félt, hogy van rajta valami. Benntartották...

A baci jó, a baci szép, baci nélkül meghalnánk. Szükség van egy kis koszra, hogy egészséges maradj!

Bacik nélkül hamarabb meghalnánk, mint kaja nélkül.

A kosz pedig nemrég csak föld volt, szép , vagy homok, vagy egy másik gyümölcs.

Persze van az a csúnya városi tapadós piszok, fekete, és valami olajos van benne, mindent befed..na, ezt tényleg le kell mosni.Szerintem a gyümölcsöt nem sokan fogják nmeg: Vagy egy , vagy inkább senki, ha gép szedi.De ember szedi. Egy megfogja, aztán már nem nyúlnak hozzá. Mintha levenné a fáról s odanyújtaná.

Ha áruházban veszed, belepi apor, ekkor értelmes megmosni.

Nekünk kiskorunkban azt tanították, hogy fényesítsük ki a pullóverünkön! Az almát.

2009. szept. 4. 23:43
 10/14 anonim ***** válasza:
Szőlőt, őszibarackot, sárgabarackot, cseresznyét, körtét. Sosem mosom meg, csak leszedem a fáról (a szőlőt a tőkéről), és eszem. Permetezni nem szoktunk, az eső is lemossa időnként.
2009. szept. 4. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!