Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon lassú az anyagcserém,...

Nagyon lassú az anyagcserém, hetente max. Kétszer székelek. Valami megoldást tudtok erre?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam, ha sok gyümit, zöldséget eszek, akkor is.
2013. febr. 7. 09:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%

Erre kíváncsi leszek én is mit válaszolnak,mert hasonlóan vagyok.

Próbáltam lenmagot,hashajtót,de rám nem hat. (még a fosós hányós virusnál is csak hánytam,alul nagyon nehezen jön ki)

2013. febr. 7. 09:41
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Épp most írtam egy kérdezőnek, aki napi 8 deci vizet iszik, hogy ha nincs meg a napi 2,0 - 2,5 liter víz bevitele a szervezetbe, sok egyéb probléma mellett az anyagcsere-zavarok is előjönnek. Nemcsak a gyümi és a zöldségféle kell, de a napi megfelelő mennyiségű víz is.
2013. febr. 7. 09:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Főtt étel, naponta legalább egyszer főétkezésnek. Főzelékfélék, káposzta. És a leves is nagyon fontos. Amikor mozdonyvezető voltam, rendszertelen étkezés, száraz kaja - akkor volt ilyen gondom. Ma már nincs.
2013. febr. 7. 09:44
 4/13 anonim ***** válasza:
51%

2-es vagyok!

És egy kicsit több mozgás, mint a jelenlegi. Lehet, hogy elegendő kb. fél órával többet gyalogolni (1-2 villamos megállót gyalog), vagy az emeletre gyalog felmenni és nem lifttel, stb. stb. Ez is segít.

2013. febr. 7. 09:45
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
Egyél sok rostosat, gyümölcsöt,igyál sokat, legyen meg a napi 2 liter folyadék, mozogj rendszeresen! Ezek elengedhetetlenül szükségesek a norm. székletürítéshez.Ha esetleg ez sem elég a gyógyszertárban lehet kapni Laevolac nevű folyadékot,amit érdemes minden este 1 kanállal bevenni. Ezt bármeddig szedheted.Nincs mellékhatása.De hashajtókra ne szokj rá, mert tartós szedése mellett leáll a norm.bélműködés!
2013. febr. 7. 09:45
 6/13 anonim válasza:
83%

Jók amiket leírtak, de a feszült életmód, sok idegeskedés és nagyban befolyásolja. Én a stresszes időszakban pont az ellenkezőjét tapasztalom, míg valaki pont olyan problémával küszködik mint Te.

Gondold át, hogy mióta van ez így, és van-e valami tényező ami azóta befolyásolja a közérzetedet stb.

Remélem hamar megoldódik a problémád.

2013. febr. 7. 09:46
 7/13 anonim válasza:
83%

ez nagyon összetett dolog és egyáltalán nem elég a megfelelő rostokban gazdag ételek fogyasztása, bár nélkülözhetetlen. szerintem ezek kellenek hozzá:

1. megfelelő ételek, zöldségek.

2. minden kaja kerülése ami "mű": csoki, puding, vajkrémek stb.

3. ha van időd rá reggel ébredés után azonnal egy kis lightos reggeli, esetleg kis mozgás, attól beindul elméletileg a bélműködés.

4. rengeteg folyadék: 2-3 liter/nap és reggeli után azonnal egy nagy pohár víz

5. ha ez sem segít akkor napi fél liter enyhén citromos víz (facsarj vízbe citromot) is elég serkentő tud lenni

6. mozogj annyit amennyit tudsz

........

ez sokszor nehezen kivitelezhető pl. ha reggel 6.-ra megy dolgozni az ember, de törekedni kell rá, pl. 9-kor már lefeküdni és már mondjuk 4-kor felkelni

2013. febr. 7. 09:51
 8/13 anonim ***** válasza:
50%

én 2 hetente egyszer megyek...

az orvos azt mondta hogy heti 2 még normális lenne...

velem nem tudnak mit csinálni szinte mindenem rendben napi 3l iszok mert veseköves vagyok, kevés húst eszek (nem szeretem) de rengeteg gyümölcsöt és zöldséget..kenyér péksüti minimális tehát kajálás rendben, hormonilag van egy kis pajzsmirigy alul működésem...

adtak már több éle gyógyszert de semmi sem segít....ez van....

2013. febr. 7. 10:01
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

Nem biztos, hogy mindenkinél működik, és valószínűleg nem old meg mindent, de leírom, nálam hogyan javult a helyzet.

Amíg otthon laktam szülőknél, elég nagy adagok voltak ebédre, jól megpakolva a tányér. Változatos volt, sok főzelék, húsok, tészták, leves szinte mindig, de hatalmas adagok. Az ebéd gyakran estére tolódott át. A gyomrom valószínűleg ki is volt tágulva rendesen, de szerencsére fel is dolgoztam, nem híztam el. Viszont nagyon ritján volt éhségérzetem, helyette rosszullét, hasfájás jelezte, hogy ennem kell. WC-re heti kb. 1-2-szer mentem.

Amikor elköltöztem, sokkal kisebb adagokat ettem, bár kevésbé is volt változatos. Akkoriban kezdtem rá a napközbeni ebédre. Ebédre és minden más kajánál is kb. fele akkora adagokat eszek, mint korábban. Összehúzódott a gyomrom, és ma már nem is bírom megenni a korábbi adagokat. Manapság sok főzeléket nyomok (bab, lencse, borsó, stb.), vacsira általában szalámis kenyér majonézzel, vagy hasonló. (A kenyér egész könnyű, előrecsomagolt toast kenyér, a zacskós "kocka" fajta. Ritkán bajor rozsos. A fehér kenyereket kerülöm.) Folyadék 1,5L/nap, bár lehetne több is, de ez a minimum.

WC-re most napi egyszer megyek, max kétnaponta.

2013. febr. 7. 10:16
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Napi 2,5 L vizet megiszok, mozogni is mozgok rendszeresen, jógázok. Változatosan étkezem, délben ebédelek: be van osztva, hogy melyik nap mit főzök (rizs, tiszta, salátás dolgok, főzelékek stb.), félbarna vagy rozskenyeret eszem, de általában inkább puffasztott rizst.

További ötletek?

2013. febr. 7. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!