Tudtok e egyszerü trükköt otthoni csapvíz csapvízlágyításra emberi fogyasztáshoz?
Kedves kérdező ! Minek akarod a csapvizet lágyítani ? Ha Budapesten élsz , akkor a vízkeménység általában 16 német keménységi fok körüli értékeket mutat , ami közepes. Ez a mosószer adagolásnál fontos szempont, de az ivóvíz minőségét nem befolyásolja . Sokszor veszel ásványvizet ? Ha igen , akkor nem gondolod , hogy ennél a 160 mgCaO/l tartalomnál magasabb "keménységű" vizet iszol ? Magyarországon ahol valóban lágy a víz , ott igen magas a víz arzéntartalma is . Ezt mostanában is gyakran hallhattad . A citromsav valóban oldja a vízkövet ( CaCO3)
és ráadásul még jó is a limonádé !
Az a bajom a csapvízzel hogy nem finom, nemtudom nálunk mennyi a keménység, de azt tudom, hogy több mint máshol. Úgy hallottam ez nekem nemjó, majd utánajárok ennek jobban, sajnsos perpill ezt nemtudom alátámasztani.
Lényegamilényeg, szeretnék sokat inni, de nemszivesen iszom, mert nem finom. Gondolom azért nem finom, mert nem egészséges. Tippelem azért nem egészséges(többek között), mert nem lágy.
Lehet hogy nem azt érzem. Lehet hogy mondjuk a klórt, most épp arra gyanakszom.
Nem, nem ízesíteni szeretném, tehát nem elnyomni szeretném a kellemetlenségét a víznek, hanem feljavítani szeretném a vizet, azaz a kellemetlenséget deaktiválni. :) Csak nemtudom pontosan mi lehet az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!