Hogyan tudnám elvonni a figyelmemet a kajáról?
16-21 éves koromig nehézatléta voltam és megszoktam egy elég kalóriadús étrendet. Mivel rettenetesen sokat mozotgam és az edzéseim nagyon sok kalóriát égettek el, ezért azt ehettem a kötelező étrend mellett ami belém fért. Persze volt rajtam egy kis súlyfelesleg, de nem volt igazán zavaró. Akkoriban 120-125 Kg voltam. Amióta elkezdtem dolgozni, leépültem tömeg szempontjából (döntő többségben izom, a háj megmaradt) úgyhogy most 108-112 Kg közt mozgok és mivel nem mozgok semmit sem, (ez a munkaidőknek tehető be, mivel napi 10-12 órát dolgozok irodában) nem megy le. Biztos vagyok benne hogy a kaja iránti szeretetem a probléma, mert egyszerűen nem tudok neki nemet mondani. Hízni ugyan nem szoktam, ami azt jelenti hogy legrosszabb esetben sem vagyok több 113-nál, de jó érzés lenne hogyha mondjuk 100 kg-val élhetném a napjaimat.
Szóval a kérdés: Mivel tudnám elvonni a figyelmem a kajáról?
Szex.
És vigyél szertartást az étkezéseidbe.
És főként, igyál sokat az evés helyett.
Próbálkozz először diétával, esetleg találni valami hobbit, érdeklődési kört, amit szívesen csinálsz, leköti az idődet és a figyelmedet...
A legtöbb ember esetében az állandó evés egyfajta kompenzáció, valaminek a hiányára, a rosszkedvre vagy bármi másra... Ha nem működik és nagyon zavar, esetleg már gondot is okoz, pl. minden pénzed kajára költöd, akkor szakember tanácsát is kikérheted, mert ennek neve is van: ÉTELFÜGGŐSÉG
Nálunk nem jellemző, de külföldön az alkoholisták, a kábítószeresek, dohányosok sorába már az ételfüggők is bekerültek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!