Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anorexiásnál eltűnt éhségérzet...

Szintiszoli123 kérdése:

Anorexiásnál eltűnt éhségérzet visszajön a hízással?

Figyelt kérdés
Segítsen valaki. Anorexiás vagyok. 190 cm, 56 kg. Kb fél éve ehségérzet nélkül eszem. Sajnos még nem annyit, ogy hízi tudtam volna. Nem tudom anno mitől ment el az éhségérzet, de az tuti, hogy nem jött vissza. Ha gyarapszik a súlyom, visszajön magától?

2013. jan. 18. 15:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hagyd mert még ez is jobb mint az 56. Már látod, hogy rád fér pár kiló "plusz", igaz? Ha igen, akkor ne aggódj az éhségérzet miatt, csak próbálj enni bármit ami jól esik, amikor jól esik és hátha javul a helyzet.

Amúgy szerintem nem ártana elmenni egy gyógyszertárba vagy Dm stb. és keresni egy jó táplálékkiegészítőt, akármit ami tele van vitaminokkal és segít a testednek regenerálódni. Vannak ilyesmi készítmények, egyik ismerősöm ajánlotta mikor én is vissza akartam nyerni a normál súlyomat mert beláttam, hogy betegesen viselkedem és nézek ki (39 kg voltam, igaz 162 cm), ő azt használt mivel edzett meg tudom is én, tele van mindenféle vitaminnal amire a szervezetünknek szüksége van, szóval szerintem nem árt utána nézned!!

2014. szept. 19. 10:45
 12/13 anonim ***** válasza:

A kalóriákat számolod? Hányat eszel egy nap?

Én a rosszabb periódusomban 3OO-4OO-at ettem, aztán 'meggyógyultam' és már nem számoltam, visszahíztam egészségesre, aztán most nem tudom mi ütött belém, ismét szeretnék 1-2 kilót fogyni, eddig csak 2 kávét ittam és próbálom ma visszafogni magam. :(

2014. szept. 19. 10:47
 13/13 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs olyan, hogy jól esik, meg hogy kívánom, mert ezek az éhségérzet függvényében jelentkező ingerek (azt hiszem). Általában úgy eszem, hogy "tele vagyok, mint a délibusz" érzéssel ülök neki kajázni. Csak hát nem foglalkozom vele, mennyire feszít odabenn. Megeszem és kész.

2450-2500 Kcal-on vagyok, attól függően, hogy a zöldséget beleszámolom-e. Én nem számolom. Inkább a makróimat figyelem, nem a kalóriát:

145 gramm fehérje, 265 gramm Ch + 400 gramm zöldség, 85 gramm zsír.

Heti 3,5 x 1 óra súlyzós edzés, plusz meglehetősen aktív, jövök-megyek életmenet. Minden másnap edzek, ezért 3,5 edzés per hét.

A fenti kalóriamennyiség nem elég a heti 0,3 kg súlygyarapodáshoz. Ezzel, ha többet mozgok, még szálkásítani is tudok. Lassan merek csak emelni. Ez az anorexia. Az ember minél tisztább izmot szeretne és úgy érzi, van rá ideje. Pedig nincs.

50-100 Kcal emelés/hét, ha nem jön a tömeg.

Multivitamint kb. 10 éve szedek. Azzal nincs gond.

2014. szept. 19. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!