Gilbert szindrómám van. Hogyan kellene étkeznem?
" Diéta:
A zsiradék fogyasztást minimálisra kell csökkenteni, minden zsiradékra vonatkozik: olaj, margarin, vaj, tejszín, sertés zsír, baromfi zsírok stb. Az állati eredetű élelmiszerekben a fehérje mellé bizonyos mennyiségű zsír is társul, ezért a húsfélék fogyasztását is érdemes korlátozni. Állati eredetű élelmiszereket hetente háromszor, négyszer ajánlatos fogyasztani. Ilyenkor válassza a könnyebben emészthető húsokat: baromfit, halat. Az ételek tömegét a szénhidráttartalmú élelmiszerek alkossák, amely magában kell, hogy foglalja a zöldségféléket, gyümölcsöket és gabonaipari termékeket is. Kenyerek és péksütemények közül a fehéret, félbarnát, barnát, esetleg korpásat ajánlott fogyasztani, a magvas termékeket. Tejet vagy valamilyen tejterméket ajánlatos naponta (esetleg másnaponta) fogyasztani. Ezek májvédő hatású aminosavakat tartalmaznak, így fontos, hogy gyakran szerepeljenek az étrendben. "
Mindent ehetsz, ez csak egy fejlődési variáció. Az egyik enzimed kicsit lustább. Normál étkezésen belül nincs megszorítás, persze húst hússal ne egyél. Az alkohollal igaza volt, az nem ajánlott, mármint rendszeresen nem, alkalomszerűen normál kereteken belül ez is mehet. Ünnepnap, névnap 1-1 pohár bor belefér.
Éhezni nem szabad, a napi többször keveset elv érvényes. Ha éhezel nagyon besárgulsz. Állandó erős fizikai megterhelés is fokozza a sárgaságot, valamint vegyszerekkel való foglalkozás ronthat rajta.
Valószínűleg férfi vagy, nőknél a terhesség idején fokozódhat a sárgaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!