Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Táplálkozás? Mit egyek ha...

Táplálkozás? Mit egyek ha lisztérzékeny vagyok?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 19:32
 1/4 anonim válasza:
Attól függ, milyen kategóriába tartozol. Az egyik ismerősöm C kategóriás (az a legenyhébb), nem boltban vesz péksütiket meg kenyeret, hanem otthon sütnek mindent kukoricalisztből. Megkóstoltam több kajáját is, szinte ugyanolyan íze van mint a búzalisztből készültnek :)
2013. jan. 9. 19:48
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

Anyám, ekkora marhaságot. Lisztérzékenységből nincs kategória. Vagy lisztérzékeny vagy, vagy nem! Ha lisztérzékeny glutént tartalmazó ételeket fogyaszt, akár kis mennyiségben is, akkor attól függetlenül, hogy épp nem okoz neki panaszt, károsítja a bélrendszerét, a tápanyagok nem szívódnak fel, nagy eséllyel lesz cukorbeteg, pajzsmirigy problémái lehetnek és daganatokra is nagyobb az esélye.

Másrészt, évente kontrollra kellene járni, ahol a diétahibákat kimutatják és bizony megkapja a dokitól a magáét, ha valamit beevett.

Kérdező: ha lisztérzékeny vagy, akkor életed végéig (a tudomány jelen állása szerint) gluténmentesen kell étkezned.

liszterzekeny.hu-n tájékozódhatsz, de vannak jó csoportok fb-on is :)

2013. febr. 1. 15:41
 3/4 anonim ***** válasza:

szia!

én lisztérzékeny vagyok és nem régen fedeztem fel a spar gluténmentes termékei közt a kenyeret. azt kell, hogy mondjam eddig a legjobb amit vettem!

hatalmas előnye hogy egyenként be van csomagolva 2-2 szelet kenyér, így nem kell folyton kidobálni a megszáradt kenyeret amit nem eszik meg az ember mert oylan rossz az íze (én így voltam vele). nem olcsó, 1000ft/500g de nagyon jók az összetevői, sok féle liszt van benne és a csomag egyik fele lenmagos a másik napraforgó tehát nem egy tápanyagtalan sz.r mint a többi.

2013. aug. 25. 11:04
 4/4 anonim válasza:

Annyiban igaza van az első válaszolónak, hogy vannak olyan emberek, akiknél a tünetek nem olyan mértékben jelentkeznek, mint más lisztérzékeny egyéneknél. Vannak olyanok is, akik nem is tudnak róla, hogy betegek. Ezt nevezik "csendes cöliákia"-nak.

A csendes cöliákia azonban pontosan olyan veszélyes, mint a látványos tüneteket produkáló forma. Nincs „kicsit lisztérzékeny” és „nagyon lisztérzékeny” ember.

2014. febr. 3. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!