Tejallergiások, szoktatok alkalmanként vétkezni?
Figyelt kérdés
Tejallergiásoktól kérdezném, hogy szoktatok-e alkalmanként olyat enni, ami tejterméket tartalmaz? Gondolok itt pl. tejcsoki, sütemény cukrászdából, jégkrém...Másik kérdésem az lenne, ha valaki ilyen "bűnöket" követ el néha, annak lehet valamilyen következménye? Vagy csak annyi, hogy ismét előjönnek a panaszok? Orvostól nem tudtam érdeklődni, mert a bőrteszt mindenféle allergiát kimutatott, a vérteszt pedig semmit. Tehát tanácsokat így nem kaptam a tejallergiával kapcsolatban, de mivel ennek ellenére panaszaim vannak ha tejterméket eszek, csak kerülnöm kell. Egyébként azt mondta az orvos, hogy létezik olyan, hogy allergiás az ember, de nem mutatja ki a teszt. Nagyon megköszönöm ha válaszoltok.2013. jan. 9. 11:22
1/4 anonim válasza:
Egy rokonom 30 éves koráig tejallergiás volt. Egy idős doktor bácsi javaslatára elkezdett tejet inni. Először csak egy -két kanálnyit, majd fokozatosan emelte az adagot. Három hónap után megszűnt az allergiája. Semmiféle panasza nem volt a tejtől.
2/4 anonim válasza:
Laktóz intoleranciánál ( bár ennek vizsgálatához nálunk "fújni" kellett): Ha nem tudod elkerüli a "bűnözést" előtte 1/2 órával rágcsálj el egy Lactase tablettát ez kb 1 dl tej emésztéséhez elehgendő enzimet tartalmaz.( háziorvos írhatja támogatás nélkül is, ha a szakorvos már nem találja az "okot" a javaslatra. De állítólag lehet kapni vény nélkül is
Nem olcsó 50 db 2000 Ft körül van.
3/4 anonim válasza:
Kiskoromban nagyon sokat vétkeztem. Lopkodtam a tejterméket a hűtőből.
Felnőtt koromra kiderült, hogy csak laktózérzékeny vagyok, így már korlátlan vétkezhetek laktózmentes termékekkel.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem laktózról van szó, hanem tejfehérjéről. A tünetek alapján. Nem a hasam görcsöl és megy, hanem ennek pont ellentéte, begyullad a szemem, könyökömön mindig is ki volt száradva a bőr, mióta nem fogyasztok tejterméket, azóta ez is elmúlt, bedugul az orrom, váladék folyik vissza a garatba folyamatosan...
2013. jan. 9. 12:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!