Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mért vagyok mostanába folyton...

Mért vagyok mostanába folyton éhes, akármennyit is eszek?

Figyelt kérdés
elöbb megettem 4 szelet kenyeret és egy kakós csigát és és ugyan olyan éhes vagyok. ezelött pár hete, egy tányér főzelék után is jól voltam lakva. keveset ettem. de most folyton éhes vagyok mi lehet az oka? :O

2013. jan. 5. 21:25
 1/5 anonim ***** válasza:
nekem ez tél elején volt. gondolom nálunk is van egy ilyen belsö késztetés a zsirréteghalmozásra télire:)))
2013. jan. 5. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a Hold állása is befolyásolhatja. Én pl mindig szomjasabb vagyok teliholdkor, mint általában.

De ha lány vagy és menstruáció előtt állsz pár nappal, akkor azért is lehet.

Vagy mert a szervezetednek most éppen szüksége van több tápanyagra.

2013. jan. 5. 22:20
 3/5 A kérdező kommentje:
egyébkéni lány vagyok igen.:)) és inni is többet iszok.
2013. jan. 5. 22:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Télen éhesebb az ember, mert sok energia elmegy a test melegen tartására.

De az is lehet, hogy sok a savad. A kenyér és a sütemény tele van szénhidráttal, az pedig savat csinál, a kakaó meg pláne. Nekem sajnos savtúltengésem van, és ha szénhidrátot eszem, az olyan érzés, mintha semmit nem ettem volna, mert továbbra is marja a gyomromat a sav.

2013. jan. 5. 23:40
 5/5 xStefix ***** válasza:

A szénhidrát (kenyér és csiga) megemeli a vércukorszinted, ami hamarosan újra lezuhan és megint éhes leszel.

A főzelék zöldféléből készül, amiben több-kevesebb élelmi rost van. Ez nehezebben bontható le, így hosszabban tartó teltségérzetet okoz.

Ha zavar az ehetnék, egyél több olyan ételt, ami rostban gazdag.

2013. jan. 7. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!