Cukrász műhelyben dolgozom, mit tegyek, hogy ne hízzak el?
Sajnos az ember sokkal többet tud csipegetve megenni, mint gondolná. Össze tudnád valahogy számolni? Mondjuk strigulázod, hogy milyen fajta sütiből hányat ettél. Gondolom az összetevőket is pontosan ismered, nem lesz nehéz kiszámolni, hogy ez ténylegesen hány kalória.
A megoldás pedig két részből áll: egyrészt vissza kell fognod azt, hogy mennyi sütit eszel, másrészt sportolnod kéne valamit. Az előbbire különböző módszereket találhatsz ki, alkatfüggő, hogy kinek mi válik be. Én azt csinálnám, hogy kiszámolom, kb. hány sütit ehetek egy nap, hogy az ne legyen túl sok kalória, és ezt szétosztanám időben: tehát ha mondjuk reggel 5-től du. 3-ig dolgozom, és összeszámoltam, hogy 10 pogácsa, 1 krémes meg 2 túrós sütemény fér bele a limitbe, akkor előre eltervezem, hogy mondjuk 5 és 6 között eszem 3 pogácsát, 6-7 semmi, 7 és 8 között még 3 pogácsát és így tovább, előre terveznék. Aztán ezt igyekeznék betartani.
De mindenki más alkat, lehet, hogy neked más módszer működne. Esetleg vihetsz magaddal valami nyers zöldséget (pl. hámozott répát, ha szereted), azt is könnyű megenni, és akkor nem csak a sütemény van.
A sport meg mindenképp fontos (persze ha már amúgy is sportolsz, akkor OK) ilyen munka mellett is. Én azóta fogyok, mióta minden hétvégén kirándulni megyünk és gyalogolunk 25-30 km-t. A párkapcsolatomnak is jót tesz, mert séta közben nagyon jól lehet beszélgetni. Ha nincs túl messze a munkahelyed, járhatsz biciklivel is. Próbáld ki, ez a leg időtakarékosabb sportlehetőség.
Egy idő után a szervezeted hozzá szokik ahhoz a munkához így azzal már nem fogod égetni olyan mennyiségben a kalóriát mint amennyire kellene. Ahhoz hogy hatékony legyen 1 órát kellene sportolnod változatosabb mozgással.
Én pék vagyok mi péksütiket csinálunk. Én 12 órázom 2 nap meló aztán 2 nap pihenő, és nálunk ez úgy megy hogy hajnali 3 kor kelek, én sem eszek mert örülök hogy magamnál vagyok, bemegyek fél 4 re mert a sütőket már indítjuk közbe begyúrjuk amit kell megformázzuk aztán megy is a sütőbe. Persze igaz délután fél 4 kor már pakolunk és páran elmehetünk ugyan másnap meg a maradékokat mi esszük meg többnyire amit nem lehet még féláron sem eladni. Ezeket hazahozom ami a részem de a többségét ott eszem meg csak felvágottat szoktam vinni ha szendvicsre fáj a fogam. 1-2 hónapig nem híztam mert sok volt a meló fárasztó volt és ment a kalória égetés tehát akkor volt ott evés is. Nekünk sem volt így nagyszünetünk hogy elmehessünk ebédelni igaz hogy csak 10 percre lakok a helytől gyalog persze de nekünk csak wc meg cigiszünetünk van, kajálni bármikor ehetünk ha várakozási idő van de őrizetlenül nem hagyhatunk semmit tehát nálunk is az olyan hogy figyelni kell mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!