A lepedékes nyelv tényleg emésztési zavarokra utal? Mi a teendő ilyenkor?
Figyelt kérdés
Csak ritkán nem lepedékes a nyelvem.
Mindegy,hogy sokat vagy kevest iszom és mit eszem.
Pedig szerintem a nagy magyar átlagot tekintve egészégesebben táplálkozom. Cigi, alkohol nincs.
2012. okt. 12. 20:12
1/9 anonim válasza:
Azt hiszem tejtől lehet ilyen,de nem esküdnék meg rá.Ha sok tejet iszol,akkor esetleg attól.
2/9 anonim válasza:
A lepedék ugyanúgy lerakódhat a nyelvre, mint a fogakra. Dörzsöld àt a nyelved fogkrémes durva törölközővel, az leszedi
3/9 anonim válasza:
A feher lepedekkel boritott nyelv a savtultengesnek a tunete, ami rossz emesztessel kapcsolatos, a sarga lepedekes nyelv a tulzottan lugos allapot, gyulladas jele.
4/9 A kérdező kommentje:
Tejet már lassan egy éve nem iszok.
Attól, hogy ledörzsölöm még nem szűnik meg az ok amiért az. Azért köszönöm a tippet.
Fehér. Savtúltengés? Akkor min kell változtatni?
2012. okt. 12. 21:59
5/9 anonim válasza:
A lepedékes nyelvet okozhatja fertőzés, gyulladás.
Ha savas a szervezeted, akkor lúgosíts. Egyél sok zöldséget, és jóval kevesebb húst.
6/9 A kérdező kommentje:
Amikor jóval kevesebb hút ettem akor is lepedékes volt a nylevem s viszonylag sok zöldséget és gyümölcsöt ettem nyersen az elmúlt időszakban
2012. okt. 15. 20:51
7/9 anonim válasza:
A sav-bázis egyensúly nem öt perc alatt változik. Vacsorára csak zöldséget meg könnyű kaját egyél, heti szinten csak két-háromszor húst, és azt is inkább csirkét.
8/9 szamo77db válasza:
Valószínű sok a savad. Nekem refluxom van, az is sok savval jár. Megtükrözték, mondták, hogy fekélyem nincs, de nagyon sok a savam. És nekem is szokott lepedékes lenni a nyelvem, savanyú, keserű a szám. Én sem iszom és nem is dohányzom. Nekem savközömbösítésre a Rennie antacidum vált be leginkább. Próbáld meg te is. Annyit megér.
9/9 anonim válasza:
a lepedékes nyelv utalhat Candida gombára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!