Allergiás vagyok a dióra?
Nem vagyok oda a dióért, de olykor kikerülhetetlen, hogy diós süteményt egyen az ember. Magamtól sosem ennék például diós tésztát.
példa:
Karácsonykor a sógorom sütött kifordított diós bejglit. Nem szeretem ugyan a diós dolgokat, de megkóstoltam. Egy harapást tudtam csak enni belőle, mert egyből éreztem, hogy "csípi a nyelvem"
A minap is vendégségben voltunk, s a torta lapjában volt dió. Egy szeletet ettem belőle, s már éreztem is, hogy a nyelvem hólyagosodik.
Viszont van úgy, hogy frissen sülve egy diós kosárkát/halacskát megeszek, s attól nincs semmi bajom.
S hogyan lehetséges, hogy más olajos magvak (sós mogyoró, pisztácia, szotyi) nem okoznak ilyen hatást?
Volt már valakinek ehhez hasonló tünete?
Mit lehet vele kezdeni? (azon kívül, hogy kerülöm a diós dolgokat)
Ez allergia?
Köszönöm a válaszokat
Nekem a nyelvem pirosodik/hólyagosodik fel. Elég kellemetlen. Csak azért érdekel, mert ez akár súlyosabb is lehet. Mondjuk a nyelvem annyira bedurran, hogy nem kapok levegőt. (persze gondolom ahhoz kilószámra kellene ennem a diót)
Csak furcsa, hogy egy szelet sütitől is ennyire elviselhetetlen.
Utoljára akkor volt ilyen a nyelvem, amikor tüszős mandula gyulladásom volt.
Akkor csak ennyit lehet tenni, hogy kerülöm a diót?
Én most vettem észre hogy nekem is ez a bajom. Eddig mással vegyítve ettem a diót és azt gondoltam hogy valami felmarta a nyelvem vagy kezdődő megfázásom van mert nekem a torkom is fájt. De most csak magában ettem és a nyelvem és torkom is fáj úgyhogy gondolom a diótól van. Nem tudom hogy allergia e, de ezentúl kerülöm inkább. Nem hinném hogy normális dolog lenne olyan ételt fogyasztani amitől kihólyagosodom. Amúgy is gyümölcsök a táplálékom fő forrása, nincs szükségem magvakra.
Amúgy az hogy valaki allergiás a dióra, nem jelenti azt hogy más magokra is allergiás ahogy te írtad: pisztácia, mogyoró stb.
Köszönöm!
Tehát ezután sem lesz a kedvencem a dió.
Abban azonban lehet valami, hogy a kosárka/halacska (amiről írtam, hogy frissen még meg tudom enni, azok úgy vannak megsütve, hogy a diós töltelék nem pusztán dió, hanem tojásfehérje hab felverve + cukros dió.
Illetve amikor egy sütemény tetején meg volt pirítva a dió, attól sem lett semmi bajom.
De inkább nem eszem.
Szerintem azért az emberi szervezetnek szüksége van magvakra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!