Nem tudok enni. Vagyis alig-alig. Mit csináljak?
Az elmúlt másfél évem több, mint sz.ar volt, nagyon nagy stresszben voltam, és ilyenkor én alig eszem.
Egy szendvics naponta és kész, egy tányér főzelék, valamivel, esetleg egy pohár tej, de semmi más.
Szóval másfél évig ennyit ettem, és ez így is maradt.
Borzalmasan fáj a gyomrom, állandóan émelygek, érzem, hogy üres a gyomrom, de nem érzem éhesnek magam, nem tudok enni!
Alig eszem valamit, ha eszem is, utána hányingerem van.
Nem bírom legyűrni a kaját, ha sokat eszem, kihányom.
Nagyon fáj a gyomrom, mit tegyek, hogy "megnyugtassam", és visszajöjjön az étvágyam?
De az a rendes étvágyam, hogy jóízűen eszem, és jólesik az étel.
Nem esik jól semmi, csak akkor eszem, ha már majd' elájulok.
Van erre valami természetes megoldás?
Gyógyteára gondolok, vagy valami növényi kapszulára.
És mit főzzek, ami megnyugtatja a gyomromat, és nem hányok tőle.
Szörnyen nézek ki, sovány vagyok, és tök beesett az arcom, de nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy folyton émelygek.
Bármilyen tippet írhattok, akár rendes gyógyszert is, vagy recepteket, kaja tippet, ami könnyű, tápláló, de nem megerőltető a gyomromnak, és nem hányok tőle.
Volt már valaki így?
Remélem, hogy nincs gyomorfekélyem, bár szörnyen fáj a gyomrom, de remélem, hogy meg tudom oldani házilag a dolgot.
A gyomorfekélynél úgy hallottam, hogy valami csövet dugnak le a torkodon...inkább nem szeretném!!!
Köszi előre is a válaszokat!
Szia!
Remélem jobban vagy azóta! Én is már 1 éve hasonló helyzetben vagyok, csak én nem depressziós, hanem szorongós, pánikbeteg vagyok emetofóbia miatt. Rettenetesen félek a hányástól, 2022 novemberében hánytam 1x és hónapról hónapra lettem egyre rosszabbul. Tavaly március volt a fordulópont, amikor annyira féltem attól, hogyha eszek, akkor hányni fogok, hogy elkezdtem iszonyú keveset enni. Az étvágyam is teljesen elment, nagyon sokat fogytam, alig volt erőm. Aztán nyáron végre eljött az időpontom a pszichiáterhez(sajnos hónapokat kellett várnom az időpont foglalás után) és kaptam Mirzatent. Az elején maga volt a csoda, egyből lett étvágyam és jókat aludtam, majd nőveltük is az adagot. Mellette 0.25mg frontint szedek, de aztán október környéken volt egy nagyon durva pánikrohamom (mellkas szorítás, légszomj, végtagok zsibbadása, szédülés, gyengeség, félelem, remegés), ami jó sokáig tartott és azóta többször is volt. A légszomj szinte minden napos. Bár a gyógyszer szedése óta híztam 16kg, most megint étvágytalan vagyok és nagyon nem megy az evés :( ráadásul az, hogy éhes vagyok pánikrohamot is okoz. Ha eszek is, akkor is keveset és nagyon sokáig tart. Szinte kínzás az evés. Úgy utálom ezt:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!