Berepedt a végbelem a székrekedés miatt. Mit tegyek?
Egyik nap berepedt a végbelem, és szerintem egész csúnyán mert eszméletlenül fáj amikor WC-zek. Szoktam kenni neugranormonnal az segít ? Esetleg mit tegyek, össze for magától vagy forduljak orvoshoz? Nagyon csúnyán berepedhetett mert néha volt ilyen de 2-3 nap után elmúlt ez viszont 2 napja irtózatosan fáj, vécézés után 1 órára azért elmúlik de azért érzem hogy fájdogál még így is.
Tudok ebben segíteni?
Menj el orvoshoz, nehogy úgy járj mint én. Kentem ezzel, kentem azzal, használtam kúpot, de csak enyhült, nem gyógyult. Mire elmentem proctológiára, már krónikus volt a folyamat, és felmerült, hogy nem biztos a gyógyulás. Akkor műteni kellett volna.
Szerencsém volt!!! Írtak fel egy speciális kúpot, melyet több összetevőből a gyógyszerész készített el. A lényege a Nitromint tabletta volt, mely értágító hatású, tartalmazott lidokaint is, ill. védőbalzsamot. Egy hónapig napi 2x kúpoztam magam, sokat javult, de nem gyógyult meg teljesen. A kezelőorvos tanácsára még egy hónapig kúráltam magam, és teljesen begyógyult. Azóta hál Istennek semmi gondom, még akkor sem, ha néha kemény a székletem.
Szóval mindenképp menj el dokihoz, lehet, hogy a háziorvos is tud felírni kúpot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!