Napi Mc donald's (1 nagy menü) vagy pizza (1) garantált hízás?
Amikor a cégünk új helyre költözött, arrafelé még nem épültek ki a boltok. Volt egy meki, egy pizzázó és egy hentes, ahol kolbászt lehetett kapni. Mivel ez utóbbit nem szerettem, maradt a meki és a pizzázó felváltva. Egy év alatt kb. 5-6 kiló jött fel rám, pedig este már nem zabáltam, hanem normálisan ettem otthon.
Abban az évben ugyanolyan mértékben jártam el sportolni mint előtte, amíg tartottam a súlyom.
Amúgy ezeknek a készételeknek a sótartalma is magas, szóval azért sem egészséges rendszeresen.
"Nem, ha a többi étkezéssel annyival kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe"
Igen, csak ha ebédre eszel egy menüt, akkor este kell valami rendes kaja, nem elég pár salátalevelet elmajszolni. Nekem 5-6-kor már kopogott a szemem az éhségtől, muszáj volt rendesen vacsorázni. Nem bezabálni persze, de egy tartalmas kaja kellett.
"Igen, csak ha ebédre eszel egy menüt, akkor este kell valami rendes kaja, nem elég pár salátalevelet elmajszolni. Nekem 5-6-kor már kopogott a szemem az éhségtől, muszáj volt rendesen vacsorázni. Nem bezabálni persze, de egy tartalmas kaja kellett."
Így van. Pontosan ez okozza a problémát. A McDonald's kaja nem a megfelelő tápanyagokat tartalmazza, gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, pillanatok alatt felnyomja a vércukor szintet, ami utána nagyon hamar leesik, így gyakorlatilag éhesebbnek érzed magad röviddel az elfogyasztása után. Ráadásul tele van ízfokozókkal és adalékanyagokkal, ezért a normális ennivaló már nem ízlik annyira.
Attól, hogy lepontozzátok azt, aki hízott, még nem változik a valóság.
Hogy a kérdező mennyit fog hízni, az attól függ, hogy emellett mit és mennyit eszik még, mennyit mozog, és hogy mennyi ideig eszik napi egy menüt. (Mert 1 hét alatt semmi nem fog történni.)
De még ha le is mozogja, egészségesebb nem lesz tőle, az fix.
Ajánlom figyelmetekbe a Super Sise Me c. filmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!