Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez koffein érzékenység lenne?

Ez koffein érzékenység lenne?

Figyelt kérdés
Ritkán kávézok, akkor is ilyen elég gyenge automatás, vagy instant poros kávét tejjel, illetve jeges kávét iszok.. ha rendes lefőzött kávét iszom de azt is tejjel attól még rosszabbul leszek. Hányingerem van, ugrál a vérnyomásom(melegem van aztán a hideg ráz), néha bizsereg a felső ajkam, szédülök, begörcsöl a hasam és hasmenésem lesz. Ezek nem feltétlenül jelentkeznek mind, de legalább kettő a tünetekből mindig miután kávéztam. Viszont, ha energia italt, kólát, fekete teát vagy egyéb koffeines dolgot iszok attól nem lesz semmi bajom. Amúgy sincs semmi bajom, mert ezek a tünetek csak a kávézás után jelentkeznek. Mi lehet ez? Van még valaki rajtam kívül így?

2012. szept. 7. 11:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Régi kérdés, nekem is ez van néha kávé után, de a tegnapi után többé tuti nem kísérletezek vele.. Olyan rosszul lettem tőle, hogy azt hittem, hogy haza se érek egyben.

És amúgy a magyarázat amiért a kávétól: valószínű ez nem allergia nekünk, érzékenység és a magasabb koffeintartalmú dolgoktól jön elő. Lehet egy kóla még nem váltja ki, mert abba fele annyi van, mint kávéban. Teában sincs annyi, maxa feketében erősre főzve.

2022. nov. 29. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!