Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A cukorbetegek mit "rágcsálhat...

A cukorbetegek mit "rágcsálhatnak" büntetlenül?

Figyelt kérdés

Ebéd és uzsonna közötti időre gondoltam.Uborkát lehet?Vagy valami diabetikus dolgot?De mit?

Köszi.

2012. aug. 19. 14:55
 1/4 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy ne legyen benne cukor. Cukormentes édességek, a legtöbb gyümölcsöt is, csak azt hiszem a banánnak túl magas a cukortartalma, de legjobb lenne ha ezt az orvosodtól kérdeznéd meg.
2012. aug. 19. 16:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Nen egyszerűen csak cukor ne legyen benne. A szénhidráttartalom a fontos, amit ugye egy cukorbetegnek igen pontosan mérve lehet csak fogyasztani. A legtöbb gyümölcsnek igen magas a szénhidráttartalma, be kell számítani a napi engedélyezett mennyiségbe.

A diabetikus édességek, sütik, stb. mind csak beszámítva fogyaszthatók. De ezt egy cukorbetegnek elvileg tudnia kell.

Én a tökmagról tudom, hogy fogyasztható (2 CH/100 g), ill. gyümölcsök közül az alma. Barátnőm kislánya trappista sajtot szokott eszegetni két étkezés közt. (Ő 1- es típusú cukorbeteg.)

Sajnos ez a betegség hihetetlenül sok lemondással jár.

A választ inkább a cukorbeteg- fórumokon és oldalakon keresd, ott szakértő tanácsokat adnak.

2012. aug. 20. 01:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Uborka, alma, dinnye, retek, répa. Diabetikusok becsaposak, sokszor több a szénhidrát benne, mint a simába, csak nem cukrot tesznek bele, hanem édesítőszeret.
2012. aug. 25. 14:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. aug. 25. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!