A vegetáriánusoknak mikor múlik el a húsevés (maga az íz) utáni vágy?
2-3 nap után már előjön
18f
búzának nincs idegrendszere
hát ha csak magaddal törődsz ebben a világban akkor értem miért beszélsz így
oké h sajnálod az állatokat de a saját egészségedre is gondolnod kell. Fehérjére ugyanúgy szükséged van tehát olyan növényt kell enned pl lencse bab borsó de ezek nem érnek fel az állati eredetüvel így tojást és túrót is kell enned fehérje mellett ch is kell ez pl rizs és zabpehely(nem müzli) amiböl fedezheted.
Szóval gondold át vagy azthitted h majd sárgarépân meg salátalevélen élsz?
megkérdezhetem milyen magas vagy és hány kg és hány éves?
tudom hogy milyen az hogy vegetáriánusként élni, vagyis eltudom képzelni, már jó rég óta diétázom és tudom milyen az lemondani egy csomó ételről, 18 éves. 70-72 kiló, szálkás, de viszonylag izmos..szoktam sok tojást enni, babot is szeretem
tejet azt mellőzőm az étrendemből, a sajtot is mivel tejalapú
A növényi eredetű fehérjék semmivel sem értéktelenebbek az állatiaknál. Ez csak a hús- és tejipar meséje. Ha igaz lenne, az emberek hullanának mint a legyek. Sokan vallási okok miatt egész életükben nem esznek húst. A vegetáriánusok és vegánok közül pl. rengeteg élsportoló van, tehát abban sem akadály, hogy kitartó sportokat végezz, vagy akár izomtömeget építsen aki akar. Nem az számít, hogy állati vagy növényi fehérje, hiszen a szervezetben úgyis atomjaira bomlik, aztán úgyis úgy építi be, amilyen kombinációban éppen neki a legelőnyösebb. Változatosan kell étkezni, minél több hüvelyest és más növényeket, gyümölcsöket, magvakat, gabonát kombinálni egymással és akkor nem lesz gond.
Haladni kellene a tudománnyal, nem csak a régi betanított mondatokat hajtogatni. Nézzetek utána pl. az interneten is találtok anyagot erről, mondjuk leginkább angolul, németül. Magyarul most jelent meg a Kína-tanulmány című könyv, ez a legújabb több évtizedes kutatásokat körülölelő tanulmány. A lényege, hogy a növényi eredetű fehérjék egészségesebbek, és egyáltalán nem értéktelenebbek, mint ahogy eddig állították. Olvassátok el.
na végre egy válasz aki nem okoskodni akar, köszönöm de mégis mi lehet, hogyan lehet elmulasztani ezt az érzést, vagy ez mindig előjön hogy kívánom a húst , de tudatosan élek ezért nem eszem
*a tejjel az a bajom, hogy nem jó az amúgy is pattanásos bőrömre, fáradt leszek tőle, a gyomrom is hangoskodik, annyit nekem nem ér, hogy rosszul érezzem magam
Én azért lettem vegán, mert szeretném elkerülni ahol csak lehet, hogy miattam állatok halljanak meg. Ebben a változásban része volt pl. az Earthlings című filmnek is...
Nálam ez tehát elsősorban érzelmi döntés volt, így egyik napról a másikra álltam le a húsevéssel, és egyre kevesebb tejet és tojást fogyasztottam. Nálam a hús iránti vágy gyorsan elmúlt, tulajdonképpen nem is maga a hús hiányzott, hanem a különböző anyagok amivel ízesítik. De végülis szándékosan is készítik így ezeket a termékeket, hogy összefusson a nyál a szádban, ha pl. megérzed az illatát. Szóval szerintem az egész csak megszokás kérdése, és ugyanúgy le is lehet szokni róla. Én most már akkor sem kívánom pl. a sült csirkét, ha előttem sütik.
Én is az Earthlings film után hoztam meg a döntést a vegetáriánus étkezés mellett, akárcsak az előttem hozzászóló. Jóval később láttam a Gary Yourofsky videót (A legjobb beszéd...) és még másokat is, ezek megerősítettek a döntésem helyességében. 2009-óta vagyok vega és jó úton vagyok a veganizmus irányába. (Korábban kimondottan húskedvelő voltam, ez volt a családi tradíció is) Nekem könnyen ment az átállás, talán úgy egy évig voltak enyhe "elvonási tüneteim" Mostanra már oda jutottam, hogy a gondolkodásom teljesen átállt. Azt értem ezalatt, hogy egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy miért kell a hús az embereknek? Miért gondolja úgy az ember, hogy ilyen célból tarthat, nevelhet érző lényeket, akiket utána lemészárol. Hiszen semmi szükség a húsra, ez színtisztán beigazolódott mára a számomra.
Egyébként tudtátok hogy Serena Williams nyersevő és vegán?
Azért kell mert szeressük és mert többen mondják h jobb vagy legalábbis arra is szükség van.
Ennyire egyszerü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!