Melyik köretek hízlalnak a legkevésbé?
Figyelt kérdés
Úgy hittem, hogy a krumpli (főleg a sült, de a főtt is) gyakorlatilag teljesen keményítő, a rizs viszont inkább fehérje. De állítólag a rizs is majdnem teljesen keményítő. Most hogy is van ez?2012. júl. 28. 14:50
1/3 anonim válasza:
Mindkettő színtiszta szénhidrát, a rizs nem fehérje.
Csak a rizs lassabban felszívódó szénhidrát, így diétához jobb, mivel nem leszel utána farkaséhes.
2/3 anonim válasza:
A rizs és a párolt zöldségek, brokkoli, karfiol, hizlalnak a legkevésbé, és a legegészségesebbek a köretek közül, sportolók is ezt fogyasztják, sem tésztát, sem krumplit nem esznek és csak pulykamellet, csirkemellet mellé.
3/3 anonim válasza:
a sima fehér rizs csak szénhidrát a barna rizs a legegészségesebb de legroszabb is:( a basmati rizs olyan mint a fehér csak egészségesebb mivel lasabb a felszivbódása. A krumpli pedig nagyon megemli az inzulin szintet és hamar felszivódik, ami miatt ujra hamar éhes leszel igy többet eszel. Minél lasabban felszivódó dolgakat kell enni mert annál késöbb leszel ujra éhes. Éremes a GI indexet figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!