Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Diabéteszesek! Csokoládé...

Diabéteszesek! Csokoládé pudingban mennyi a CH? Édesítővel készíteném.

Figyelt kérdés
Szilas csokipuding, nincs rá írva semmi adat. 180 g Ch-án vagyok, nem tudom kiszámolni így, pedig nagyon csorog a nyálam már valami finomság után.
2012. júl. 19. 20:02
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Diabéteszeseknek sajnos nagy baj! CUKROT NEM szabad semmilyen formában enni!

Kivéve gyümölcscukor,édesítők, de ezeket is mértékkel.

2012. júl. 21. 10:06
 12/21 anonim ***** válasza:

Szabad kérdezni mióta vagy diabos illetve keverék vagy gyors inzulint használsz?

A glikémiás index-táblázatok alapján nem a cukor vezet, de tény hogy elég gyors. Ugyanakkor itt az olvasható, hogy a magas ch illetve keményítőtartalom is magas GI-vel jár.

Ami még érdekelne: hogyan érte el a Szilas puding a 89,6-os ch-t?

2012. júl. 21. 11:23
 13/21 anonim ***** válasza:

Upp, források lecsúsztak

[link]

[link]

2012. júl. 21. 11:24
 14/21 anonim ***** válasza:
Akkor én valamilyen különleges diabéteszes vagyok, mivel ehetek cukrot :D A szénhidrátot kell számolni, abba beletartozik a cukor is, bele kell számolni, és ennyi...
2012. júl. 21. 12:09
 15/21 A kérdező kommentje:
Terhességi cukrom lett 7,8, ezért kell 180 g diétát csinálnom. A diabéteszes orvos letiltott minden olyan ételről, ami direkt cukrot tartalmaz. (fehércukor, méz, stb..) Persze ehetek gyümit még krumplit is mért mennyiségben. Még kezdő vagyok a témában, de sokat olvasok erről, mert figyelni akarok magamra és a picinyemre. A szilas Kft-t felhívtam, és a laboros adta az infót, hogy 100 g-ban 89,6 g szénhidrát van. Ettől tutibb tájékoztatást nem kaphattam volna, nemde? Amúgy meg azt olvasom, hogy a cukorbetegek is csak diabetikus ételeket ehetnek, amiben nem szőlőcukor van, hanem cukorpótló vagy cukorhelyettseítő. Utóbbit nem kell mérni, mert ugye 0 ch-t tartalmaz.
2012. júl. 21. 12:43
 16/21 anonim ***** válasza:
Elárulom, hogy sok cukorhelyettesítőben bár nincs cukor,de teli van szénhidráttal.Nem tudom milyen orvosod van, de ez hülyeség, hogy letilt a cukorrol, beleszámolod szénhidrátba és kész.
2012. júl. 21. 14:01
 17/21 anonim ***** válasza:
Én azon a véleményen vagyok, hogy a GI alapján "toplistás" ételek is "csak" kerülendőek. Ha szigorúan veszed, akkor is furcsa nekem, hogy előnyben részesíted a 45ch keményítőt+fruktózt+nemtudommit a 6g cukor (9ch)-val szemben.
2012. júl. 21. 14:37
 18/21 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem részesítem előnyben, olvasd el kérlek pontosan mit írtam. Pont azt, hogy akkor felejtős a Szilasi puding. Megpróbálom kerülni a szőlőcukrot, ennyi. A többi szénhidrátot pedig beszámítva a napi adagomba eszem, hisz azért enni kell minden félét, csak csökkentett CH-t, napi 180g-ot elosztva 6 étkezésre. Az orvosom Bp. egyik elég jó nevű kórházában dolgozik, és bízom benne, hisz az összes diabéteszes honlapon olvasható, hogy a szőlőcukor káros, a diebéteszes mellőze, tilos a fogyasztása.

Apropó, ma vettem diabéteszes pudingot, cukormentes, és 1 adagban 12 Ch van. Jippijájééé

2012. júl. 21. 19:28
 19/21 A kérdező kommentje:
Találtam egyet, ha valakit érdekel esetleg. Haas termék, diétás kakaópuding a neve. Fél liter tejjel összesen 47g ch, vagyis 2 agadra elosztva egy kis nasizni való megvan mondjuk egy uzsira.:) Csak eszek csokipudingot.:)
2012. aug. 2. 15:55
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Akkor szenvedjél ezzel, hogy semmilyen cukrot nem eszel... Érdekes én eszek cukrot, csak beleszámítom a ch-ba, tökéletes eredményeim vannak. Erről ennyit...
2012. aug. 2. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!