Refluxom van, de nagyon szeretem a kávét, nem tudok lemondani róla. Mit ihatnék helyette?
Figyelt kérdés
A gyomorsav túltengésem miatt többek között eltiltott az orvos a kávétól. Viszont egész életemben nagy kávéfogyasztó voltam, naponta 3-4 csészével iszom. Az íze miatt is és az élénkítő hatása miatt is. Ha nem iszom kávét, egész nap álmosnak, fáradtnak érzem magam sajnos. Nem tudom mivel helyettesíthetném, ami élénkít és finom is, viszont nem bántja a gyomort.
Valakinek bármilyen ötlet?
2012. júl. 16. 12:01
1/9 anonim válasza:
Kávé általad említett hatásai csak látszólagosak. Ha elhagyod, pár nap / hét után visszaáll a szervezeted normál üzembe. Amíg rá vagy szokva, addig persze így működik, hogy a hiányát azonnal jelzi a szervezet. A leszokás nem egyszerű, fejfájással járó, de messze nem olyan nehéz, mint pl. cigiről...
2/9 anonim válasza:
Nekem is van refluxom 8 éve és az orvos szót se szólt kávéról és iszom is nem attól lesz visszafolyásom legalábbis nekem nem.És én mindíg tejjel iszom a kávét.
3/9 anonim válasza:
Az, hogy neked is van, és téged nem tiltottak el, az hol jelenti azt, hogy neki nem ártalmas a kávé? Ne akarjon már mindenki okosabb lenni az orvosoknál, amikor más betegségéről van szó!
4/9 anonim válasza:
És első azt honnan veszed hogy a kávé hatásai látszólagosak? Nekem hajlamos a vérnyomásom leesni és a kávé egy órán belül mérmetően megemeli!Az élénkítő és stimuláló hatása se látszólagos!Nem láttad a TV-ben hogy kardiológus mondta hogy napi négy kávé jó hatású?
5/9 anonim válasza:
Én is tejjel iszom. Tiszta kávétól durva refluxom van. Most már néha több a tej mint a kávé. A reggeli rutin megmaradt, az íze finom és a gyomrom sem panaszkodik :)
6/9 anonim válasza:
Én is elvagyok tiltva a kávétól + csokitól. De néha szoktam kávézni, nekem tejjel se jó, viszont habtejszínnel nem okoz gondot.
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor megpróbálom tejjel. Hátha segít. Illetve kezdetnek csökkenteni a fogyasztást.
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 16. 14:59
8/9 anonim válasza:
Ihatsz akár olyan Nestea epres zöld teát.. az is élénkít és nem termel gyomorsavat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!