Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Refluxom lehet?

Refluxom lehet?

Figyelt kérdés
Kb. 10 éves korom óta... reggelente elég gyakran előfordul, hogy ébredéskor a nyelőcsövem és a gyomrom területén ,,maró érzést" tapasztalok. Van, hogy rövidebb ideig tart, magától elmúlik... Van hogy már elviselhetetlen - ez esetben muszáj ennem pár falatot (holott reggel egyáltalán nem vagyok éhes... sőt) - és elmúlik. Kérdés: Minek a tünete ez? Mivel lehet orvosolni?

2012. ápr. 28. 22:43
 1/10 anonim válasza:
Igen sajnos lehet h refluxod van, bár nem tudom most hány éves vagy, de a feflux kezelés nélkül sajnos rosszabbodni szokott. Fordulj egy jó gasztroenterológushoz mert akár még rekeszizom sérv is okozhatja. Nálam ez a helyzet, csak innen tudom. Ha még nem durva a dolog akkor szépen kezelhető, de csak ha együttműködő vagy és betartasz nem kevés életmód és tálálkozásbeli követelményt. Kerülni kell a savas ételek, italok fogyasztását, a cigit, kávét, a citrusos gyümiket, almát is. Többször kell enni keveset. Napi minimum ötszöri étkezés. Fontos a mozgás, és ha ülő munát végzel, akkor nehezebben gyógyulsz, mert az üléstől felnyomódik a gyomor tartalom. Tehát minél előbb vizsgáltasd ki magadat. És mielőbbi gyógyulást kívánok!
2012. ápr. 28. 23:45
 2/10 A kérdező kommentje:

20/L

Gasztroenterológusnál voltam már, nem állapított meg semmi rendelleneset. Voltam már hatezer vizsgálaton... :S

2012. ápr. 29. 12:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. :-)
2012. ápr. 29. 12:51
 4/10 anonim válasza:
Milyen vizsgálatokon voltál? Nyeltél csövet is? Savlekötőket próbáltál szedni? Változás történt? És az sem mindegy mikor voltál vizsgálatokon, vagy hogy megfigyelted e hogy milyen élethelyzetben erősödik fel esetleg a tüneted?
2012. ápr. 29. 23:20
 5/10 A kérdező kommentje:

,,Nyeltél csövet is?" :D

Endoszkópos vizsgálaton még nem voltam... de... megvizsgálták, hogy van-e savtúltengésem, és negatív lett... :)

2012. ápr. 30. 12:46
 6/10 anonim válasza:
Hát pedig az sokat elráulna, javaslom minél előbb keress fel egy gasztroenterológus szakorvost. Mielőbbi gyógyulást kívánok.
2012. máj. 1. 15:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. máj. 5. 19:24
 8/10 anonim ***** válasza:
csináltass egy gyomorröntgent , az elárulja ha van refluxod, felfektetnek egy asztalra ami forog fel-le irányban és közben röntgen felvételeket csinálnak az felsö testedröl.
2012. máj. 6. 20:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Ezen is túlestem. No prob... :)
2012. máj. 8. 18:45
 10/10 anonim válasza:
Nekem amikor refluxom volt nekem záptojás szagú volt a szám, minden ételt kihánytam és féjt a gyomorszájamnál. Sajnos az lett és meg kellett műteni.
2012. máj. 12. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!