A testépítők milyen olajat isznak magában és mennyit naponta? Telítetlen zsírsav kell a testzsírcsökkentéshez? Miben van az? Repceolaj, vagy mi?
A felsoroltakból azt hiszem, a lenmagolaj lesz az. Egy kis üvegcsében volt nála, és azt húzta meg néha.:)
Vannak gyógyítási céllal is olajak (pl. a Bálint cseppek), azt is magában kell bevenni. De azt sokkal kisebb mennyiségben (napi egy mokkáskanálnyit), mint ahogy az a testépítő itta, akivel beszéltem. Szerintem ő napi fél decit is megivott magában - és ezenkívül volt még a salátaöntetnek használt olivaolaj.
(Szerintem ételben szörnyű az olaj, sütéshez is utálom meg salátán is. Egyáltalán nem illik sem a zöldséghez, sem a húshoz. Hogy bírod megenni?
Magában simán megiszom.)
Igen,a hidegen sajtolt olajak drágábbak.A lenmagolaj viszont amennyire hasznos,annyira elfogadható árú 650.-ft/kb.negyed liter)
A extra szűz pedig azt jelenti,hogy "A keletkező extra szűz olívaolajat tartályokba teszik, aztán szűrik és palackozzák. A folyamat során sem oldószert, sem hőt nem alkalmaznak. Az olajhoz nem adnak hozzá sem tartósítószert, sem más adalékot. Az extra szűz olívaolaj megőrzi eredeti zamatát és vitamintartalmát, telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag."
A hidegen sajtolt mitől jobb?
Akkor jobb hidegen fogyasztani, és nem sütni benne?
Igazából mire jó? Hiányzó tápanyag? Jó az emésztésnek? Vagy miért pont ezek a zsirsavak kellenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!