Miért tesznek édesítőszert cukor helyett az üdítőitalokba?
Miért akarják velem elhitetni, hogy az aszpartám jobb, mint a cukor?
Jó pár kedvenc italomat elrontották amiatt, mert a cukrot édesítőszerre cserélték.
Másrészt azt a hülyeséget ki találta ki, hogy a cukortól el lehet hízni?
igyá vizet, abban nincs semmi aszpartám.
a cukortól pedig igen, el lehet hízni. és ha ezt te nem látod be, ott súlyos gondok vannak.
Szerintem a cukor nem tartalmaz zsírt, ezért nem lehet tőle elhízni. Az egy dolog, hogy a katabol és metabol folyamatok során a cukor megnöveli az inzulinszintet és emiatt a szervezet több zsírt raktároz el.
Tavaly nyáron egy hónapig kísérletképpen csak és kizárólag szénhidrátdús étrenden éltem (sok-sok csoki, fagyi, kenyér, krumpli). Az eredmény: plusz 1 KG, ami bőven a "hibahatáron" belül van.
Csupán a folyamatát nem értem, hogyan lesz a szénhidrátból zsír?
Tudtommal a cukorból energia lesz (esetleg alkohol ha megerjed, de ez emberre nem éppen jellemző), az meg hol raktározódik?
A folyamata érdekel, nem az, hogy ki mit hallott, mindenféle helyről.
Nostehát!
A szervezet nem minden szénhidrátot képes energiává alakítani. Kizárólag összetett szénhidrátokra van szükségünk, csak ezt sokan nem fogják fel. Így a cukor(és a fehér lisztes dolgok is) teljesen haszontalanok az emberi szervezet számára. Képtelen vele bármit is kezdeni, kivéve zsírként raktározni.
Összetett szénhidrátokból és telítetlen zsírokból lesz energia. Ilyen szénhidrát pl a rizs, a zab, a teljeskiőrlésű tésztafélék.
Igen, jól olvastad: a zsírok NEM hízlalnak. A szar szénhidrát annál inkább! A telítetlen zsírsavakat (oliva, lenmag, tökmagolaj, stb) ugyan úgy energiává lehet alakítani. Persze ez a szalonnára nem vonatkozik, attól elhízol.
Tehát összegezve: a kövér emberek elsősorban nem a zsírtól, hanem a szar szénhidráttól kövérek. Az hogy te nem hízol tőle, az azt jelenti, hogy ektomorf alkatú vagy. Én is az vagyok, ennek az a hátránya, hogy izmot is baromi nehezen építessz. Rengeteg fehérje kell hozzá.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!