Cukorbetegnek milyen cukorral süthetek süteményt, tortát? Olyan cukor érdekelne, amit lehet élesztövel is használni
Az élesztő felfuttatásához elég egy csipetnyi cukor. Cukorbetegeknek inkább édesitőt használj.
Vagy létezik a nyirfacukor, de ez nagyon drága, 5-6ezer forint körül van kilója.
Én is cukorbeteg vagyok, és nagyon finom sütiket sütök édesitő szerrel. Egyáltalán nem érezni rajta, hogy nem cukorral készült.
Egyetértek az előttem szólókkal, én is a nyírfacukrot javaslom (Xilit, de több néven is megtalálható). 2000 ft körül/kg.
Emellett érdemes kipróbálni a steviát, én sütéshez ugyan nem próbáltam, de még kedvezőbb a hatása mint a nyírfacukornak.
Szóval érdemes olvasgatni majd kipróbálni. Mindezek mellett vannak csökkentett CH tartalmú lisztek is, érdemes kipróbálni. Mindemellett valóban igaz, hogy ha az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtatod fel, akkor annak elenyésző a ch tartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!