Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A sok gyümölcs is megárthat?

A sok gyümölcs is megárthat?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk napi szinten megeszek 1 kilót. Nem az a része érdekel, hogy hízlal-e, mert mást nem szoktam nassolni és amúgy is vékony vagyok. Hanem maga az, hogy ez lehet ártalmas is élettanilag? Egyáltalán minden vitamint hasznosít a szervezetem belőle vagy ez már sok neki?
2012. jún. 20. 10:49
 1/4 anonim ***** válasza:

1kg gyümölcs nem számít soknak, pláne ha elosztod egész napra.

A vitamin tartalma sem. Jó étvágyat hozzá.:)

2012. jún. 20. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:

nem árt

tavasztól őszig én folyamatosan napi 1 kiló fölött eszek,eper,barack,málna,szeder,őszibarack,szőlő,alma,mikor minek van idénye

télen drága,olyankor kevesebb,de csak költségcsökkentés miatt

2012. jún. 20. 10:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ártana, sőt. :)

Nekem orvos ajánlotta, hogy naponta min. fél kg, inkább 1 kg körül egyek zöldséget, gyümölcsöt. Ez mondjuk olyan, mint a folyadékfogyasztás, napi 2-2,5 l az ajánlott folyadékbevitel, de ebbe beletartozik a leves, a zöldség,gyümölcs leve is. Szóval a zöldség, gyümölcsnél is számít az is, hogy pl. zöldséglevest eszel ebédre.

2012. jún. 20. 11:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, lehet ártalmas, ha csak gyümölcsöt eszel. Több gyümölcsnek akkora a káliumtartalma hogy szívrohamot is okozhat.

A grapefruit halált is okozhat ha szívgyógyszert szed valaki, ha másféle (pl. antidepresszáns) gyógyszert szed akkor a legkülönfélébb tünetek fordulhatnak elő: remegés, hányinger. Ha valaki gyógyszert szed mindenképpen kérdezze meg az orvosától szabad-e grapefruitot ennie, a legtöbb gyógyszer betegtájékoztatójában fel van tüntetve.

Ha csak zöldséget eszel (zöldségkúra, fogyókúra részeként), az kevésbé ártalmas mint a gyümölcs kúra.

A gyümölcsöt és zöldséget alaposan meg kell mosni vízzel, le kell sikálni pl. körömkefével.

A dietetikusok és szakértők az alma esetében kifejezetten nem ajánlják hogy megegye velaki a hélyát mert abba felhalmozódik a permetszer, és a bomló peremetszer maradványai ami kifejezetten károsak az emberi szervezetre.

Összegezve: árthat a gyümölcs ha:

- csak egész nap gyümölcsöt eszel,

- ha nem mosod meg alaposan.

Kifejezetten egészséges, ha:

- hús, gabona mellé, zöldséggel eszed.

2012. jún. 20. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!