Hogy lehet azt hirdetni, hogy egészségtelen a teljes kiőrlésű gabona?
ez az a roppant tudományos cikk miszerint a teljes kiőrlésű kenyér glikémiás indexe magasabb mint a finomított cukoré...
ez még józan paraszti ésszel sem fogható fel...
Szendin kívül sokan hirdetik még ezt. A belinkelt cikk is csupán egy fordítás. Remélem, ez nem kerülte el senki figyelmét. :) Most keresgéltem gi táblázatokat, de ahány oldal, annyiféle.
Itt pl szintén magas gi-vel van feltüntetve a teljes kiőrlésű kenyér. Máshol nem is szerepel a listákban. Amúgy a cukorhoz is más és más gi-ket találhatunk a neten.
De nem is ez a fájó lényeg a gabonákban, hanem a glutén és a fitátok.
Akinek viszont a gabonafogyasztás a szíve vágya, az minek idegeli magát gabonaellenes cikkekkel? Egye és viselje a következményeit, a többi nem számít. Engem sem érdekel, hogy mennyire istenítik mások a teljes kiőrlésű liszteket.
Az orvosok egy része képes hajmeresztő dolgokat mondani, ajánlani. De itt most épp nem ezért linkeltem az oldalt.
Amúgy a nyírfacukor, meg a stevia a nyerő valóban. :)
Kedves kérdező, neked akkor semmi sem lesz hiteles, hiszen mindenhol belefuthatsz hülyeségekbe. Azt a táblázatot, amit a linkelt oldalon látsz, a neten máshol is megtalálhatod. Vajon innen szedték, vagy ez az orvos is valahonnan másolta? Na? De igazából tök mindegy, mert mint írtam, ahány ilyen gi táblázat, annyiféle. Ez csak egy példa volt.
Persze, a válaszom lényegét teljesen figyelmen kívül hagytad. De ismerem a hozzád hasonlókat. :) Nektek kb mindenre annyi az ellenérv, hogy ez vagy az nem "hiteles". De vajon mennyit jártatok utána az adott témának? :)
Tudod, manapság gondolkodás és hosszas kutakodás nélkül nem érdemes elhinni senkinek semmit csupán azért, mert hitelesnek tűnik. Olyan információ mennyiséggel bombáznak minket, amiből csak a gondolkodó emberek tudnak kihámozni valami értelmeset. És nem mellesleg sokszor minden szóbeli győzködés, tiltás, kombinálás ellenére, a saját tapasztalat szokott győzni. Így volt ez nálam is.
Ha téged ennyire érdekel a glikémiás index, akkor járj utána alaposan. Én nem tudok benne különösebben segíteni, mert engem annyira nem érdekel. Nem tartom lényegesnek jelenleg az életemben. Főleg nem a gabonákkal kapcsolatban, hiszen nem fogyasztok gabonát. És erre is tapasztalat alapján jutottam, nem azért mert hittem bárkinek is elsőre.
A kételkedés amúgy egészséges dolog. Kételkedj, járj utána alaposan, majd tapasztalj. És azután nyugodtan oszd meg a tapasztalataidat másokkal. Persze csak akkor, ha hitelessé szeretnél válni. :)
köszönöm, hogy kifejtetted
szerintem azért tűnök neked ellenszenvesnek mert megbotránkoztam a gi indexen
ha kiderül, hogy lisztérzékeny vagyok, akkor természetesen glutén mentesen fogok táplálkozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!