Miért jó, ha egy élelmiszernek magas az aminosav-tartalma?
Figyelt kérdés
A tönkölybúzának magas.2012. jún. 17. 08:51
1/1 anonim válasza:
Mert a szervezetnek a fehérjeszintézishez aminosavakra van szüksége. Vannak esszenciális aminosavak, amiket a tested nem tud szintetizálni (előállítani), ezeket be kell vinned.
A tönkölybúza esszenciális aminosav-tartalma igen magas, a tej, a szója, húsok, hal, ezek mind sokat tartalmaznak.
Ezért nem hal meg egy vegetáriánus ember sem, növényekkel is pótolható a szükséglet, hallal meg simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!